вівторок, 19 березня 2024 г.

Віталій Кличко заявив, що Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі

Віталій Кличко заявив, що Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі

Мер Києва Віталій Кличко під час наради з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим заявив, що столиця України готується до наступного опалювального сезону в посиленому режимі, враховуючи всі обставини воєнного стану. За його словами, попри критичний стан із фінансуванням та постачанням матеріалів комунальні служби міста планово провели гідравлічні випробування теплових мереж і замінили майже 20 км найбільш аварійних ділянок. 

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Київський міський голова Віталій Кличко зауважив, що в минулі роки місто розпочало масштабну модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці.

“За 3 роки ми здійснили великий обсяг капітальних ремонтів на ТЕЦ (на суму близько 550 млн грн), розпочали реконструкцію заводу “Енергія” та замінили 360 км мереж (це 10% від тих мереж, які не оновлювали понад 60 років). Важливо, що це було комплексною модернізацією і дозволило зменшити на 10% аварійність мереж та на 5% – теплові втрати”, – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, попри те, що сьогодні Київ готується до зими в умовах воєнного стану, всі необхідні роботи на завершальній стадії і кияни будуть забезпечені необхідними послугами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Також важливо, що місто цього року залучило кредит ЄБРР у 140 млн євро на комплексну модернізацію системи київської теплоенергетики. Крім того, ми активно впроваджували технології енергозбереження у різних напрямках. Наприклад, місто започаткувало програми співфінансування, що дозволило виконати термомодернізацію понад 1000 житлових будинків. Столиця спрямувала на це 1,1 млрд грн, а мешканці будинків – 350 млн грн. Економія на сплаті за тепло в окремих будинках перевищила 70%. Загалом ми вже втілили 1200 енергоефективних проектів і продовжимо цю масштабну програму”, – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, гідравлічні випробування в столиці вже на фінальній стадії. Тепловики ліквідували 1700 пошкоджень тепломереж і активно відновлюють гаряче водопостачання мешканцям столиці.

Раніше столична влада заявляла, що протягом вересня будуть закінчені всі планові роботи підготовки до зими.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що за підготовку до зими відповідальні всі – від голів районів до майстрів ЖЕКів чи електриків. За його словами, місто буде змушене приймати кадрові рішення за відсутність контролю за підготовкою до зими.

Читайте: У КМДА пообіцяли керівникам столичних райдержадміністрацій і комунальникам “кадрові рішення” за відсутність контролю за підготовкою до зими

Нагадаємо, київська влада опрацьовує можливість виконання окремих енергоефективних проектів за програмами співфінансування. Водночас киян закликають не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення, що негативно впливає на постачання тепла в будинку.

Читайте: Міська влада закликає киян не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення будинків

Фото: пресслужба КМДА.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, опалення, опалювальний сезон, підготовка до опалювального сезону

вівторок, 19 березня 2024 г.
12:02
Керівникам КП “Київавтошляхміст” правоохоронці повідомили про підозру у нанесенні збитків на 3,5 мільйона гривень
11:46
“Київпастранс” за 22 млн гривень ремонтуватиме дах Дарницкого трамвайного депо
11:25
У Дніпровському районі до кінця місяця проводитимуть стерилізацію та вакцинацію вуличних тварин (адреси)
11:03
Печерське управління поліції за 2,5 млн гривень планують оснастити новою сигналізацією
10:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
10:24
У ході гасіння пожежі у Дніпровському районі столиці рятувальники виявили тіло
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
Календар подій
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
19 березня 2024 г. 09:00
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
Офіс Генерального прокурора вже більше року працює над тим, щоб у судовому порядку заборонити КП “Плесо” встановлювати прибережні захисні смуги на Венеціанському і Трухановому островах у Києві. На переконання прокурорів, в цих рекреаційних зонах і без того апріорі “лімітована” будь-яка господарська діяльність, а тому оголошення там захисних смуг може створити хибне уявлення про відсутність відповідних обмежень на цих та інших островах Дніпра. Наразі Генпрокуратура має успіхи у цій справі – вона виграла вже дві інстанції, але КП “Плесо” ще може скористатися своїм правом на касаційне оскарження. Враховуючи відсутність затверджених Київрадою ДПТ островів, навіть найбільшого Труханового, наразі загроза їх забудови виглядає досить суттєво.
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
18 березня 2024 г. 09:00
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
Посадовці КМДА формально ще можуть спробувати відстояти в касаційному суді свою позицію – не видавати МУО на проєктування, які допоможуть замовникам легально перетворити історичну садибу Маліна (1890 рік побудови) на вул. Олександра Кониського, 22 у сучасний житловий будинок. Чиновники до цього програли два суди по цьому питанню. Причина – історичному об'єкту офіційно не надано статус пам'ятки, а гучне рішення Київради від серпня 2021 року, яким власникам таких об'єктів було рекомендовано утриматися від здійснення робіт в них, як на цьому ще тоді наголошувала КВ, не має “зобов'язального характеру”. Поки київські активісти добиваються присвоєння садибі Маліна охоронного статусу, забудовники, які, схоже, пов'язані з “групою родин Негрича та Голиці", встигли зруйнувати значну частину будівлі. Відповідні слідчі дії станом на сьогодні ніяких результатів не принесли і, ймовірно, вже не принесуть.