п'ятниця, 29 березня 2024 г.

У КМДА пообіцяли керівникам столичних райдержадміністрацій і комунальникам “кадрові рішення” за відсутність контролю за підготовкою до зими

У КМДА пообіцяли керівникам столичних райдержадміністрацій і комунальникам “кадрові рішення” за відсутність контролю за підготовкою до зими

Заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв заявив, що за підготовку до зими відповідальні всі – від голів районів до майстрів ЖЕКів чи електриків. За його словами, місто буде змушене приймати кадрові рішення за відсутність контролю за підготовкою до зими.

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби КМДА,

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як розповіли у столичній держадміністрації, у Києві пройшла чергова перевірка стану електричного обладнання та мереж до роботи в опалювальний сезон. Сьогодні були перевірені житлові будинки і трансформаторна підстанція в Печерському районі столиці, зокрема на вулиці Миколи Бойчука. 

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, відсутність контролю в районі за підготовкою електричних систем до роботи в умовах підвищеного навантаження взимку матиме жорсткі наслідки для відповідальних осіб. Адже система електропостачання може працювати як резервна система обігріву. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, всі звіти щодо готовності до опалювального сезону, надані районними службами на папері, перевірятимуть на практиці.

“У нас жорсткі вимоги до районних держадміністрацій, компаній, що надають житлово-комунальні послуги. До жовтня є час завершити всі роботи і виправити всі зауваження. Ми ставимо сьогодні завдання і будемо повторно перевіряти ті адреси, за якими э недоліки. В результаті перевірки будинків на Печерську маємо критичні зауваження до стану електрощитових і приміщень, де вони розташовані – відсутнє освітлення, не бачимо регулярного обслуговування щитових, захаращені входи тощо. На ці роботи не треба коштів, треба лише регулярно перевіряти обладнання, підтягнути контакти, замінити запобіжники тощо. Якщо цього не робити, виникає замкнене коло – починаємо ворушитись лише тоді, коли виникає аварія, але аварійна ситуація саме і виникає через відсутність регулярного обслуговування”, – зазначив Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що за підготовку до зими, яка обіцяє бути однією з найтяжчих, відповідальні всі – від голів районів до майстрів ЖЕКів чи електриків. Якщо все не буде виконано вчасно – місто буде змушене приймати кадрові рішення.

Раніше KВ писала, що у столиці на всіх ключових об’єктах – від житлових будинків до потужних джерел теплопостачання відбуваються роботи з підготовки до наступного опалювального сезону. Вирішується питання забезпечення міста як основним, так і резервним видами палива. 

Читайте: Столична влада заявляє, що протягом вересня будуть закінчені всі планові роботи підготовки до зими

Нагадаємо, київська влада опрацьовує можливість виконання окремих енергоефективних проектів за програмами співфінансування. Водночас киян закликають не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення, що негативно впливає на постачання тепла в будинку.

Читайте: Міська влада закликає киян не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення будинків

Фото: пресслужба КМДА.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, петр пантелеев, опалювальний сезон, опалення, комунальники, підготовка до опалювального сезона

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій