субота, 27 квітня 2024 г.

Вилучення “військового” ПДФО в громад зруйнує систему оборони України, - Асоціація міст України

Вилучення “військового” ПДФО в громад зруйнує систему оборони України, - Асоціація міст України

Асоціація міст України звернулась до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України щодо ініціативи вилучення з доходів місцевих бюджетів “військового” ПДФО. В асоціації вважають, що така ініціатива руйнує державну єдність, яка здивувала світ з 24 лютого 2022 року, ділить громадян України на різні категорії, позбавляє захисників України та їх родини гарантованих Конституцією України прав, що забезпечуються місцевим самоврядуванням.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Асоціації міст України (АМУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, АМУ звернулась до Верховного Головнокомандувача Збройних сил України, Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження ефективної системи оборони України, сформованої з 24 лютого 2022 року взаємодією централізованого забезпечення Міністерства оборони України та мережі з понад 1000 джерел фінансування та обслуговування сил безпеки й оборони з місцевих бюджетів.

У зверненні зазначається, що ініціатива вилучення з доходів місцевих бюджетів “військового” ПДФО руйнує державну єдність, яка здивувала світ з 24 лютого 2022 року, ділить громадян України на різні категорії, позбавляє захисників України та їх родини гарантованих Конституцією України прав, що забезпечуються місцевим самоврядуванням.

Для недопущення неналежного для військового часу використання коштів Асоціація міст України запропонувала визначити цільові захищені статті видатків місцевих бюджетів, сформовані з 70% “військового ПДФО”, так званий “бюджет безпеки й оборони”, з заморожуванням реверсних вилучень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Звернули увагу голови громад на Закон України 3050-ІХ від 11.04.23., яким Верховна Рада України відмовилась від вже сплачених 14 млрд грн, а отже ініціатива по вилученню “військового” ПДФО це не про пошук коштів, а про зміну системи взаємодії.

“Просимо зберегти в Державному бюджеті України на 2024 рік в доходах місцевих бюджетів “військове” ПДФО та 64% ПДФО з замороженням реверсних вилучень, а також підтримати законопроєкти 5995-д та 5960-1, які легалізують допомогу органів місцевого самоврядування Об'єднаним силам Збройних сил України”, – зазначено у зверненні АМУ.

В АМУ також зауважують, що готові підтверджувати зазначене в зверненнях розрахунками, що базуються на офіційних даних 754 громад.

Нагдаємо, столична міськрада вп'яте за цей рік внесла зміни до бюджету Києва на 2023 рік, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки в частині фінансування на поточний рік. Переважна більшість коригувань стосуються “оборонних” видатків. Зокрема, депутатський корпус виділив додаткові 800 млн гривень на виконання заходів програма “Захисник Києва на 2020-2024 роки”, у тому числі – 100 млн на обладнання в межах Києва опорних пунктів. Також міська влада вирішили передати Міністерству оборони субвенцію в розмірі 300 млн гривень на різні закупівлі та вже шукає в столичній скарбниці фінансові ресурси для того, щоб повторити такий “транш”. Крім того, Київрада передала столичним РДА “соціальні субвенції” з державного бюджету, направила більше коштів на розвиток сфери професійно-технічної освіти та вчергове погодила витрати на капітальні ремонти найпростіших укриттів у декількох дитсадках і школах.

Читайте: Нові видатки на оборону: Київрада вчергове відкоригувала бюджет-2023 і Програму соцекономрозвитку

Фото: відкриті джерела.

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, звернення, пдфо, асоціація міст україни, аму

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій