субота, 4 травня 2024 г.

Верховний Суд віддав ТМ Kyiv Smart Card доньці одного з лідерів “ОПЗЖ” Юрія Бойко

Верховний Суд віддав ТМ Kyiv Smart Card доньці одного з лідерів “ОПЗЖ” Юрія Бойко

Верховний Суд України відмовив комунальному підприємству (КП) “Головному інформаційно-обчислювальному центру” у поверненні торгової марки “KYIV SMART CARD”. В постанові суду вказується, що право на торгову марку зареєстровано за громадською організацією (ГО) “Смарт сіті хаб”. Тому суд залишив позов без задоволення. Координатором ГО є Ярослава Бойко (на фото) – донька народного депутата від нині забороненої партії “ОПЗЖ” Юрія Бойка.

Про це KВ стало відомо з постанови Господарського суду Верховного суду №910/5316/21 від 15 червня 2022 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як вказується в постанові суду, КП “ГІОЦ” звернулося до суду з позовом до “Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій” та ГО “ Смарт сіті хаб” про визнання недійсним повністю свідоцтва України №288203 на торговельну марку “KYIV SMART CARD”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У касаційній скарзі КП “ГІОЦ”, з посиланням на неправильне застосування судами попередніх інстанцій норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить суд касаційної інстанції скасувати судові рішення попередніх інстанцій та ухвалити нове рішення про задоволення позову”, – йдеться в постанові. 

В постанові вказується, що внаслідок невірного встановлення обставин справи суди попередніх інстанцій не врахували, що КП “ГІОЦ” розпочало використовувати торговельну марку “KYIV SMART CARD” раніше подачі ГО “Смарт сіті хаб”. 

“ГО “Смарт сіті хаб” у відзиві на касаційну скаргу просило Суд залишити судові рішення попередніх інстанцій без змін, а касаційну скаргу – без задоволення, з посиланням, зокрема, на безпідставність її доводів”, – йдеться в документі. 

В результаті суд постановив: “касаційну скаргу комунального підприємства “ГІОЦ” залишити без задоволення, а рішення господарського суду міста Києва від 31.08.2021 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 06.04.2023 у справі № 910/5316/21 – без змін”. 

Однак, Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення поновити апеляційне провадження у справі № 910/5316/21. Розгляд справи призначено на 22 серпня. 

Зазначимо, координатором “Смарт сіті хаб” є Ярослава Бойко – донька народного депутата від нині забороненої партії “ОПЗЖ” Юрія Бойка. Також ще одним координатором “Смарт сіті хаб” є чоловік Ярослави Бойко – Юрій Назаров, який раніше очолював Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. 

Нагадаємо, у березні 2022 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ухвалила рішення призупинити до рішення суду будь-яку діяльність на території країни низки партій, які мають зв'язки з російською федерацією, у т.ч. “ОПЗЖ”. 

14 квітня 2022 року. під час закритого пленарного засідання ВР було оголошено рішення про призупинення існування фракції “ОПЗЖ”.  Після цього було створено депутатську групу “Платформа за життя та мир” на чолі з Юрієм Бойко – одним зі співголів політради забороненої партії, яка неформально складалася з представників “газовиків” на чолі з Бойко та Сергієм Льовочкіним, з одного боку, та відверто проросійських персонажів під орудою звинуваченого у зраді й затриманого українськими правоохоронцями Віктора Медведчука та Вадима Рабіновича. 

15 вересня суд остаточно заборонив “ОПЗЖ”. Шостого вересня суд остаточно заборонив “Партію Шарія”. Всього в Україні заборонені 12 проросійських партій. Державного зрадника Віктора Медведчука, який намагався втекти з України, було затримано та обміняно на українських полонених, в тому числі – на воїнів “Азову”. 

У лютому спікер ВР Руслан Стефанчук отримав чергове звернення про розгляд проекту постанови ВР №7694 про позбавлення мандатів парламентарів, обраних від “ОПЗЖ”, а також урядового законопроекту №7476 про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. Раніше про включення цих законопроектів до порядку денного ВР до спікера Ради звернувся Президент Володимир Зеленський – на виконання відповідної петиції.

Читайте:  Стефанчук продовжує захищати адептів “русского мира” в Верховній Раді  

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, kyiv smart card, кп гіоц, юрій бойко, юрій назаров, ярослава бойко, смарт сіті хаб

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій