п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В Киеве надо упразднить Целовальника и повысить статус градсовета

В Киеве надо упразднить Целовальника и повысить статус градсовета

В киевской организации Национальном союзе архитекторов (НСАУ), вице-президента которой забывают приглашать на заседания столичного градсовета, хотя он является его членом, настаивают на упразднении должности главного архитектора Киева.

Об этом в интервью КV заявил вице-президент киевской организации Национального союза архитекторов Георгий Духовичный.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 
 

По его словам, директор департамента градостроительства и архитектуры КГГА Сергей Целовальник когда-то занимал должность вице-президента НСАУ, но сейчас участие в работе союза не принимает.

Читайте также: Виталий Кличко и цэнный бумаг

“Мы вообще настаиваем на упразднении такой должности, как главный архитектор Киева. Фактически ее уже нет нигде. Нельзя ведь усидеть одновременно на двух стульях. Должность главного архитектора выборная, но это одновременно и чиновник, сотрудник горгосадминистрации. Так неужели он сможет отказаться выполнять указы своего непосредственного начальства? На следующее утро он уже не будет там работать”,- пояснил позицию союза Духовичный.

Вице-президент киевской организации НСАУ считает, что должность главного архитектора Киева нужно упразднить, а статус Градостроительного совета повысить с консультативного органа до органа, принимающего решения и рекомендующего их горгосадминистрации.

Подробнее: Георгий Духовичный: “Если Кличко и Никонова в Киеве все устраивает, значит они в доле”

По словам архитектора,  нынче законодательством роль градсовета при КГГА фактически упразднена, но, если, например, утверждается детальный план территории, то градсовет все же приходится проходить.

“Как это происходит, я не знаю. Хотя формально я вхожу в градостроительный совет Киева, меня даже не уведомляют о его заседаниях.Туда приглашают карманный состав, который может говорить все, что угодно, все рано им протокол заседания не показывают, а просто записывают в него все, что нужно”,- отметил Духовичный.

КиевVласть

Алексей Руденко

Теги: архитектура, целовальник, должность, нсау, градостроительный совет, духовичный

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.