неділя, 28 квітня 2024 г.

В держпідприємстві Мінмолодьспорту різко передумали добудовувати Національний тенісний центр

В держпідприємстві Мінмолодьспорту різко передумали добудовувати Національний тенісний центр

Днями держпідприємство "Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту "Льодовий стадіон" (ДП ЦУТБ “Льодовий стадіон”) наробили галасу, оголосивши тендер вартістю 307 млн гривень на добудову Національного тенісного центру на проспекті Академіка Глушкова, 9. Однак вже через 1,5 години після публікації оголошення в ДП несподівано “дали задню” та відмінили закупівлю, мовляв, жодної потреби в ній немає. Однак остаточна крапка щодо цього тендеру буде поставлена тільки 9 вересня – до цього дня потенційні учасники можуть оскаржити рішення про відміну.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, 29 серпня 2023 року ДП ЦУТБ “Льодовий стадіон” (*) оголосило та одразу ж відмінило тендер на проведення продовження капремонту будівель та тенісних кортів для створення Національного тенісного центру на проспекті Академіка Глушкова, 9 у Голосіївському районі Києва на базі цього держпідприємства. Очікувана вартість закупівлі становила 307,83 млн гривень, а аукціон по ній повинен був відбутися 11 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Оголошення про вказану закупівлю було опубліковано на ProZorro в 12:31 29 серпня.  Однак в 14:00 цього ж дня замовником був опублікований протокол, згідно до якого закупівля відміняється, адже “під час її проведення було встановлено, що подальша потреба в ній відсутня”. Це рішення може бути оскаржене потенційними учасниками до 9 вересня поточного року.

Ввечері 30 серпня на сторінці закупівлі з'явилися два звернення до Держаудитслужби від фізичних осіб про неприпустимість такої закупівлі в умовах війни.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що цьому тендеру передував договір ціною в 5,11 млн гривень ДП ЦУТБ “Льодовий стадіон” на коригування проєктну вказаного капремонту будівель та тенісних кортів на Глушкова, 9. Підписали його з ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон” (**), яке повинно було відкоригувати документацію до 31 серпня поточного року.

Нагадаємо, що ремонт будівель та тенісних кортів для створення Національного тенісного центру ДП ЦУТБ “Льодовий стадіон” розпочався майже п'ять років тому. Перший договір на виконання цих робіт (ціна договору та оплата по факту – 49,3 млн гривень) держпідприємство уклало 17 жовтня 2018 року з ТОВ “Моноліт-Стройсіті” (***).

У вересні 2020 року Міністерство внутрішніх справ повідомило про розкриття схеми розкрадання коштів під час створення Національного тенісного центру. Поліцейські встановили, що договір між ДП "Льодовий стадіон" та ТОВ "Моноліт-Стройсіті" було укладено за попередньою змовою посадових осіб цих підприємств для розкрадання держкоштів. Правоохоронці з'ясували, що за договором було проведено 100% передоплату. Згодом сторони підписали акти виконання робіт, проте за фактом роботи у повному обсязі проведено не було.

Для підписання другого договору (ціна – 95,49 млн гривень) було обрано вже іншого підрядника – ТОВ “Скайбуд груп” (****). Угода між ними була підписана в квітні 2021 року, однак вже в листопаді цього ж року її розірвали за згодою сторін з оплатою за виконані роботи 10,25 млн гривень.

Читайте: Национальный теннисный центр “съест” еще 95,5 млн гривен 

Після цього в жовтні (ціна договору – 24,75 млн гривень) та листопаді (ціна договору – 95,47 млн гривень) 2021 року ДП ЦУТБ “Льодовий стадіон” зробило два замовлення на виконання нібито завершальних робіт по вказаному капремонту у ТОВ “Техно Стиль Груп” (*****). Але обидва договори були розірвані передчасно з оплатою 24,01 млн гривень та 16,53 млн гривень. 

Читайте: Строители “стеклянного моста Кличко” выиграли тендер на строительство учебно-тренировочной базы рядом с незавершенным Ледовым стадионом

Нагадаємо також, що ДП “ЦУТБ “Льодовий стадіон” займається будівництвом на просп. Академіка Глушкова, 9 ще і критого бадмінтонного комплексу. В дерпідприємстві розповідали, що цей комплекс та майбутній Національний тенісний центр жодним чином не пов'язані.

Читайте: Возле станции метро “Ипподром” в Киеве начинается строительство крытого бадминтонного комплекса

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ДП "Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту "Льодовий стадіон" зареєстровано в у 2017 році. З липня 2020 року держпідприємство очолює Павло Андрієвський. ДП підпорядковано Міністерству молоді та спорту на чолі з Вадимом Гутцайтом.

Читайте: Минспорта против Вагифа Алиева: кто и как будет застраивать территорию вокруг столичного Ледового стадиона

* ДП "Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту "Льодовий стадіон" (код ЄДРПОУ: 04539931)

** ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон”  (код ЄДРПОУ: 41780588)

*** ТОВ “Моноліт-будсіті” (код ЄДРПОУ: 40086586)

**** ТОВ “Скайбуд груп” (код ЄДРПОУ: 39861149)

***** ТОВ “Техно Стиль Груп” (код ЄДРПОУ: 41780588)

Фото: Наші гроші

КиївВлада

Альона Момот

Теги: новини києва, prozorro, закупівлі, вадим гутцайт, скайбуд груп, льодовий стадіон, льодовий стадіон, техно стиль груп, інжинірингова компанія аркон, моноліт-будсіті, простект глушкова, павло андрієвський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.