п'ятниця, 29 березня 2024 г.

В Борисполі на вулиці Момота добудують дитсадок

В Борисполі на вулиці Момота добудують дитсадок

Управління капітального будівництва Бориспільської міської ради замовило завершення будівництва дитсадку на вул. Володимира Момота, 46-А. Навчальний заклад почали зводити у 2017 році, але перший підрядник – ТОВ “ІБК “Укртехспецбуд-ТД” – не виконав своїх зобов'язань. Новий договір підписано з ТОВ “Укрбуд Забудова”, яке за 57,42 млн гривень повинно завершити будівництво навчального закладу до вересня 2021 року. 

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 28 травня 2020 року управління капітального будівництва Бориспільської міської ради уклало договір з ТОВ “Укрбуд Забудова” (*) на будівництво дошкільного навчального закладу на 165 місць по вул. Володимира Момота, 46-А в Борисполі (коригування). Ціна договору склала 57,42 млн гривень.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”

ТОВ “Укрбуд Забудова”, по договору, до кінця серпня 2021 року повинно виконати загальнобудівельні роботи, облаштувати системи водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції, телефонізації, автоматизованої сигналізації витоку газу, електроосвітлення та електрообладнання, автоматики вентсистем та пристроїв електропостачання, поставити та змонтувати устаткування спортивного та музичного залів, харчоблоку, пральні, медичного, адміністративних та допоміжних приміщень. Також в перелік робіт входить покриття доріг, встановлення зовнішніх мереж та споруд водопостачання, водовідведення, теплопостачання та газопостачання, благоустрій та озеленення території.

Вказана закупка супроводжувалася численним скаргами в Антимонопольний комітет України (АМКУ). Зокрема, 14 січня 2020 року потенційний учасник тендеру – ТОВ "Провідні технології виробництва" – поскаржився в АМКУ на виявлені в тендерній документації порушення законодавства.

20 січня 2020 року в Бориспільській міськраді відбулося засідання виконавчого комітету, під час якого перший заступник міського голови Микола Корнійчук назвав вказану скаргу необгрунтованою та заявив, що через неї будівництво дитсадка на вул. Володимира Момота в Борисполі в черговий раз затягується. 

Читайте: В Борисполе снова откладывается строительство детсада из-за очередной жалобы в Антимонопольный комитет (видео)

Через 2 дні після засідання виконкому Бориспільської міськради ТОВ "Провідні технології виробництва" скаргу відкрикало. При цьому своєї пропозиції для участі в тендері компанія не подала. 

14 лютого 2020 року ТОВ “Подолжилбуд” подало скаргу в АМКУ щодо скасувати рішення замовника про визнання ТОВ "Укрбуд Забудова" переможцем та про намір укласти з ним договір. Цю скаргу комітет задовольнив, але ТОВ "Укрбуд Забудова" вдалося відстояти своє право на перемогу в суді.

Нагадаємо, роботи з будівництва дитсадка по вул. Володимира Момота, 46-А в Борисполі розпочалися ще в 2017 році. Відповідний договір (ціна – 42,49 млн гривень) управління капітального будівництва Бориспільської міськради уклало 4 вересня 2017 року з ТОВ “ІБК “Укртехспецбуд-ТД” (**). Підрядник повинен був побудувати садок до кінця 2019 року. Згідно з опублікованим 9 серпня 2019 року звітом про виконання договору, договір було розірвано у зв'язку з невиконанням підрядником його умов. За виконані роботи ІБК “Укртехспецбуд-ТД” заплатили 4,6 млн гривень.

29 листопада 2019 року Управління капітального будівництва Бориспільської міської ради оголосило тендер на будівництво садку з очікуваною вартістю 76,94 млн гривень. Ця закупка теж супроводжувалася численними скаргами в АМКУ, через що виникла затримка у відновленні будівельних робіт. В результаті тендер було відмінено у зв'язку з неможливістю усунення виявлених порушень. 

Читайте: Київщина у 2020 році ризикує отримати “навчальну” кризу через недобудову шкіл

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Укрбуд Забудова” зареєстровано в 2015 році. Директор – Ірина Глузд. Засновник – Михайло Ключкей. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал – 1 тис. гривень.

За результатами участі у публічних закупівлях ТОВ “Укрбуд Забудова” уклало 71 договір на загальну суму 180,8 млн гривень (з урахуванням нинішнього). Найбільший замовник підприємства – Управління капітального будівництва Бориспільської міської ради з нинішнім договором, та КНП “Бобровицька центральна районна лікарня”, яке віддало підприємству підрядів на 35,8 млн гривен (дані Zакупівлі).

Управлінням капітального будівництва Бориспільської міськради керує Володимир Тимошенко. Міський голова Борисполя – Анатолій Федорчук.

* ТОВ “Укрбуд забудова” (Код ЄДРПОУ: 40015929)

** ТОВ “ІБК “Укртехспецбуд-ТД” (код ЄДРПОУ: 35944802)

Фото: 4595.com.ua

КиевVласть

Інна Арас

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, строительство, закупки, ООО, борисполь, закупівлі, будівництво, детский сад, тов, бориспіль, анатолий федорчук, дитячий садок, анатолій федорчук, володимир тимошенко, укрбуд забудова, укрбуд застройка

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.