п'ятниця, 3 травня 2024 г.

В 2025 році можливо розпочнуться роботи з будівництва підземного виходу з метро до “Експоцентру України”

В 2025 році можливо розпочнуться роботи з будівництва підземного виходу з метро до “Експоцентру України”

В 2025 році можуть розпочатись роботи з реконструкції виходу зі станції метро “Виставковий центр”, щоб зробити підземний вихід до “Експоцентру України”. Мова йде поки що про ймовірне проєктування. Також аж у 2025 році планується стовідсоткове завершення гілки метро від “Виставкового центру” до Одеської площі.

Про це KВ стало відомо з Додатку до проєкту Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури Києва на 2024-2025 рр. (проєкт рішення Київради 08/231 – 1465 від 23.11.2023).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Департамент транспортної інфраструктури КМДА та КП “Київський метрополітен” мають у 2025 році витратити 10 млн гривень, щоб розпочати реконструкцію виходу зі станції метро “Виставковий центр” з будівництвом підземного переходу та примиканням його до підвуличного підземного переходу на просп. Академіка Глушкова. 

Зараз вихід з цієї станції метро є тільки на вул. Велику Васильківську. Щоб потрапити до “Експоцентру України”, відвідувачі мають переходити наземним переходом Велику Васильківську, а потім підземним переходом – просп. Академіка Глушкова.

10 млн гривень – це тільки 2,4% від вартості усього проєкту, яка складає 458, 112 млн гривень. Тож мова йде про проєктні роботи.

Будівництво виходу з метро “Виставковий центр” безпосередньо до Національного комплексу “Експоцентр України” мало розпочатись в 2024 році, відповідно до розпорядження КМДА №137 від 19.01.2021 року. Ще раніше в КМДА планували зробити цей вихід в 2019-2020 рр. Станцію метро “Виставковий центр” відкрили в грудні 2011 року. Проєкт передбачав зведення окремого сполучення станції з підземним переходом через проспект Глушкова, але через брак коштів його не побудували.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також в 2025 році планується за 46,83 млн гривень добудувати до стовідсоткової готовності дільницю метро від станції “Виставковий центр” до Одеської площі, де знаходиться станція метро “Теремки”. В Додатку ця лінія метро називається по-радянські – “Куренівсько-Червоноармійська”, хоча вона вже давно перейменована на Оболонсько-Теремківську.

Зазначимо, що “Експоцентр України” через недолуге брендування авторства “Banda Agency” в 2016 році досі сприймається відвідувачами як радянське “ВДНГ” (виставка досягнень народного господарства). Замовило та затвердило фіксацію радянського символу тодішнє керівництво Національного комплексу “Експоцентр України”:

- Максим Бахматов, який після цього працював радником мера Києва Віталія Кличка, а тепер позиціонує себе як розслідувача-антикорупціонера та перебуває в конфлікті з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником;

- Максим Яковер, який після цього працював гендиректором Меморіального центру Холокосту “Бабин Яр”, а зараз є одноосібним власником ТОВ “Біг Сіті лаб”.

Читайте: Євреї проти синагоги, або "Міжрелігійний скандал" у Бабиному Яру

Департамент транспортної інфраструктури КМДА з 1 вересня 2021 року очолює Руслан Кандибор. Діяльність цієї структури з 9 листопада 2021 року особисто контролює Віталій Кличко. З 16 липня 2014 року начальником КП “Київський метрополітен” працює Віктор Брагінський.

Читайте: Наступного року в Києві може розпочатись проєктування другого виходу зі станції метро “Вокзальна”

Фото: Facebook Євгена Мушкіна

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, Віталій Кличко, теремки, руслан кандибор, максим бахматов, вднг, віктор брагінський, КП Київський Метрополітен, експоцентр україни, департамент транспортної інфраструктури кмда, максим яковер, станція метро виставковий центр, оболонсько-теремківська лінія метро, одеська площа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій