четвер, 9 травня 2024 г.

Уряд схвалив проєктування Національного військового меморіального кладовища в Фастівському районі Київщини

Уряд схвалив проєктування Національного військового меморіального кладовища в Фастівському районі Київщини

Кабінет Міністрів України (КМУ) схвалив реалізацію до 30 липня 2025 року експериментального проєкту з проєктування Національного військового меморіального кладовища (НВМК) на території Гатненської сільської територіальної громади (Фастівський район Київщини). При цьому, навесні Верховна Рада (ВР) прийняла все ще не підписаний Президентом законопроект, що передбачав будівництво Меморіалу на Броварському проспекті у Дніпровському районі міста Києва.

Про це KВ стало відомо з постанови №870 “Про реалізацію експериментального проекту щодо проєктування Національного військового меморіального кладовища”, прийнятої на засіданні КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у суботу, 19 серпня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно постанови, місцезнаходженням НВМК буде Гатненська сільська територіальна громада Фастівського району Київської області, на земельних ділянках площею 258,7 га і 7,9 га.

“Визначити місце розташування Національного військового меморіального кладовища: Гатненська сільська територіальна громада Фастівського району Київської області, земельні ділянки з кадастровими номерами 3222481200:05:002:0457 площею 258,7298 гектара та 3222481200:05:002:0458 площею 7,9607 гектара”, – сказано в тексті документу.

Замовником робіт (послуг) з проектування НВМК є державна установа “Національне військове меморіальне кладовище”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Метою експериментального проекту є "спрощення проектування Національного військового меморіального кладовища. Координатором експериментального проекту є Мінветеранів".

Визначено, що учасниками експериментального проекту є Мінветеранів, Київська обласна держадміністрація (Київська обласна військова адміністрація), державна установа “Національне військове меморіальне кладовище”, уповноважений орган містобудування та архітектури Фастівської районної військової адміністрації, проектні організації за згодою.

Джерелами фінансування експериментального проекту є кошти державного бюджету та “інші джерела, не заборонені законодавством”.

Читайте: Биківня замість Лисої гори: у Києві наблизились до створення військового меморіального кладовища

“Під час воєнного стану проектування Національного військового меморіального кладовища на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області здійснюється на підставі висновку уповноваженого органу містобудування та архітектури Фастівської районної військової адміністрації про можливість розміщення на земельних ділянках, визначених пунктом 5 цього Порядку, Національного військового меморіального кладовища. Такий висновок вважається особливим видом містобудівних умов та обмежень, є підставою для проектування Національного військового меморіального кладовища і зберігає чинність до завершення будівництва об’єкта”, – йдеться в урядовому документі.

Передбачається, що відбір та затвердження пропозицій щодо експериментального проекту здійснюватиметься за результатами проведення публічних закупівель. 

При цьому, уряд встановив, що “на період реалізації експериментального проекту не застосовуються постанови Кабінету Міністрів України:

  • від 13 листопада 2013 р. № 835 “Про затвердження Порядку відбору інвестиційних проектів, для реалізації яких надається державна підтримка” (Офіційний вісник України, 2013 р., № 90, ст. 3321);

  • від 22 липня 2015 р. № 571 “Деякі питання управління державними інвестиціями” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 64, ст. 2116)”.

"Меморіальний комплекс включатиме військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань. На Національному військовому меморіальному кладовищі будуть поховані українські Герої, які ціною власного життя боронили незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України", - сказано в урядовому релізі.

Як інформувала KВ, у травні 2023 року ВР схвалила передачу в користування та зміну цільового призначення земельних ділянок державної, комунальної власності для розміщення військового меморіального кладовища на Броварському проспекті у Дніпровському районі міста Києва.

Той законопроект (прийнятий конституційною більшістю ВР – 322 народними депутатами) досі не підписаний Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте: Захисників Маріуполя хочуть поховати на Київщині – рідні проти, – журналістка

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, Кабінет Міністрів, національне військове меморіальне кладовище, нвмк, мінветеранів

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій