четвер, 25 квітня 2024 г.

У столиці запобігли втраті громадою міста Оболонського острову площею 147,7 тисяч квадратних метрів, - КМДА

У столиці запобігли втраті громадою міста Оболонського острову площею 147,7 тисяч квадратних метрів, - КМДА

У Києві запобігли заволодінню гідротехнічними спорудами та земельними ділянками площею 147,7 тис. кв. м, розташованих поряд із парком "Наталка". Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) розпочали кримінальне провадження після журналістського розслідування програми "Схеми" про незаконне привласнення причалів, дамб та цілого острова в межах столиці і області. Для розслідування було створено групу, до якої увійшли працівники Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"За результатами проведеної спільної роботи, у рамках провадження встановлено грубі порушення законодавства та вжито заходи забезпечення кримінального провадження шляхом накладення арешту на об’єкти нерухомості зокрема Оболонський острів. Надалі у співпраці з НАБУ підготовлено матеріали скарги до Міністерства юстиції України", – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У столичній адміністрації повідомили, що за скаргами службових осіб КМДА, КП “Плесо” та НАБУ, які скеровані до Міністерства юстиції України, скасовано реєстраційні дії державних реєстраторів та приватних нотаріусів.

Так, повідомляється що центральна колегія Мін’юсту задовольнила в повному обсязі скаргу КП "Плесо" щодо скасування реєстраційних дій, на підставі яких право власності на острів Оболонський, який є власністю територіальної громади Києва, могло перейти у приватну власність третіх осіб. Зазначена робота проводилась КП у координації та співпраці з НАБУ. Як зазначено в КМДА, про це повідомляє КП "Плесо" з посиланням на наказ Мін’юсту "Про задоволення скарги".

У КП зазначили, що в Міському земельному кадастрі територія Оболонського острова площею 147,7 тис. кв. м обліковується за КП “Плесо". Згідно з розпорядження КМДА № 569 від 18.03.2021 року "Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансується у 2021 році за рахунок бюджетних коштів" здійснюється капітальний ремонт елементів благоустрою острова”.

Відповідно до запиту від 30 вересня 2021 року НАБУ здійснювало досудове розслідування у кримінальному провадженні. Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2019-2020 роках з власності територіальної громади Києва могла бути виведена гідротехнічна споруда "Дамба напірна-багатофункціональна", розташована за адресою м. Київ, вул. Прирічна, 8-Д.

Повідомляється, що згідно з даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно на гідротехнічну споруду проведено державну реєстрацію майнових прав за ТОВ “Українське бюро річкових портів”. Відповідно до вказаних у реєстрі координат розміщення споруди місце розташування повністю збігається з місцем розташування острову Оболонський. Площа гідротехнічної споруди, згідно даних реєстру, становить 142 980 м. кв., що майже співпадає з площею території Оболонського острова, що становить 147,7 тис. кв. метрів.

“ Відповідно до рішення Київської міської ради №878/2288 від 23.12.2004 року “Про створення регіонального ландшафтного парку “Дніпровські острови”, острів Оболонський включено переліку територій, на основі яких створюється регіональний ландшафтний парк “Дніпровські острови”, – зазначили в КМДА.

Зазначимо, КП “Плесо” засновано Київрадою у 1995 році. З 26 квітня 2021 підприємством керує Вячеслав Савицький. Підприємство підпорядковане Управлінню екології та природних ресурсів КМДА, яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура в судовому порядку вимагає скасування реєстрації прав на гідроспоруди на Оболонському острові та вздовж берегової лінії Дніпра площею понад 150 тис. кв. м. Прокурори переконані, що споруди, розташовані вздовж парку “Наталка”, на півострові “Собаче гирло”, острові “Оболонський” повинні бути передані до комунальної власності.

Читайте: Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Києва гідроспоруди на Оболоні

Фото: wikimapia

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, КМДА, набу, кп плесо, парк наталка, острів оболонський, реєстр, гідротехнічні споруди

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій