неділя, 28 квітня 2024 г.

У столичному ТРЦ Gulliver відкриється виставка “Київська ялинка в Gulliver”

У столичному ТРЦ Gulliver відкриється виставка “Київська ялинка в Gulliver”

У найочікуваніший період року, Музей історії міста Києва, торгово-розважальний центр Gulliver та колекціонерка старовинних ялинкових прикрас Марина Лук’янова відкривають вражаючу виставку “Київська ялинка у Gulliver”, яка стане першим музейним корнером у ТРЦ та яскравою різдвяною локацією у столиці. Виставка триватиме із 20 грудня 2023 року по 20 січня 2024 року.

Про це KВ повідомила пресслужба ТРЦ Gulliver.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення” – виставковий проєкт, що нині представлений у Музеї історії міста Києва, відкриває ще одну виставкову залу поза межами музею, а саме у ТРЦ Gulliver.

Це перший “музейний корнер” у ТРЦ, де створили унікальний виставковий простір, в якому історія злилась з атмосферою сучасного торгово-розважального центру.

Як кияни прикрашали ялинку 100 років тому та чому ялинкові прикраси так довго використовували у цілях пропаганди? Свідками яких подій були ці крихкі ялинкові прикраси та завдяки чому змогли пережити бурхливі історичні події?  Виставка розкаже справжню історію “київської ялинки”, навіть в час, коли її доводилось ховати до шафи або під стіл. Ця подорож у часі стане цікавою новорічною пригодою для всієї родини, завдяки казково побудованій експозиції та унікальним експонатам, а саме: старовинним іграшкам від XІХ ст. та прикрасам, які продавались лише на експорт.

В “музейному корнері” ви зможете побачити, як виглядала “заборонена київська ялинка”, а також унікальні ялинкові прикраси 20-30-х років та іграшки з різних країн світу.

Окрім того, проєкт має благодійну мету – збір коштів на потреби Благодійного фонду “Охматдит”, тож частина з продажу квитків буде направлена на допомогу діткам.

Зібрана сума може стати справжнім новорічним дивом для когось, хто цього так потребує.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вперше ми відкриваємо виставковий зал за межами Музею у ТРЦ Gulliver, та це не лише новий крок для Музею, а й новий розділ у книзі історій київських традицій. Для нас це вихід на зустріч історії, культурі та відвідувачу. І поки основна експозиція Музею вимушено знаходиться в евакуації ми шукаємо нові форми роботи та цікаві колаборації, щоб ні на хвилину не зупинятись у нашій культурно-просвітницькій місії. Запрошуємо всіх у цю унікальну подорож у часі, яка розкриє таємниці, приховані в кожній іграшці та прикрасі”, – зазначає генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Окреме місце на виставці займатимуть різдвяні та новорічні листівки з фондів Музею історії міста Києва

На виставці “Київська ялинка в Gulliver” будуть представлені зразки ялинкових прикрас з особистої колекції Марини Лук’янової з середини ХІХ століття і до 90-х років ХХ століття. Чимало з них мають унікальну історію та є ексклюзивними.

“Українська різдвяна іграшка – це як код, визначна ознака ДНК часу. Це невід'ємна частина нашої історії, яку важливо пізнавати та досліджувати. Ми показуємо найрізноманітніші ялинкові прикраси, аби максимально занурити відвідувача в атмосферу конкретного періоду: дорадянська писанка з порцеляни та сусального золота 1907 року, перші фігурні скляні прикраси 20-х рр. ХХ ст., Святий Миколай з вати та пап’є маше 1930-х рр., іграшки українських артілей 50-60-х рр. ХХ ст., а ще дротові, картонажні, лавсанові та пластикові іграшки”, – зауважує колекціонерка Марина Лук'янова.

“У нашому ТРЦ ми обрали напрям просвітництва, і співпраця з музеями – один з важливих векторів для нас. У святковій атмосфері наші відвідувачі, окрім шопінгу, можуть відкрити щось цікаве та корисне для себе. Зараз час теплих різдвяних свят і, впевнена, перший музейний корнер з унікальними ялинками та прикрасами стануть не лише особливою прикрасою нашого комплексу, а й  локацією must visit для родин під час свят”, – додала директорка з маркетингу ТРЦ Gulliver Катерина Жураківська.

Графік роботи виставки: середа-неділя із 12:00 до 20:00. Вартість квитків: 120/80 грн (повний/пільговий)

Читайте: Музей науки МАН і ТРЦ Gulliver запускають науковий цирк

Фото: ТРЦ Gulliver

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, новини компаній, ТРЦ Gulliver, Gulliver, виставка, новий рік, трц гулівер, ялинка, Музею історії міста Києва, ялинкові прикраси

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій