неділя, 5 травня 2024 г.

У справі щодо розкрадання 35 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане керівник столичного КП

У справі щодо розкрадання 35 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане керівник столичного КП

Подільською окружною прокуратурою Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва”. Чиновнику інкримінують службову недбалість, допущену при будівництві Подільського мостового переходу через Дніпро. Слідство встановило, що роботи на суму понад 32 млн гривень документально не підтверджені, проте були оплачені. Також підтверджено завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн гривень. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що на виконання договору щодо виконання робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”, укладеного між КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд  Києва” та генпідрядником, у листопаді 2019 року було залучено підрядні організації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Підрядники мали надати послуги з використання найманого нестандартного обладнання – посилених контейнерів, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Водночас відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, будівельні роботи на суму понад 32 млн гривень документально не підтверджуються, проте були оплачені комунальним підприємством.

“Крім того, керівник КП та генпідрядник підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких були внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду. Експерти встановили завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн гривень”, – зауважили в прокуратурі.

З жовтня 2022 року КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" очолює Роман Лісневський. КП підпорядковане Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з  вересня 2021 року очолює Руслан Кандибор

Нагадаємо,  у рамках розслідування даного епізоду в лютому 2023 року столична прокуратура повідомила про  завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу. Серед підозрюваних на той час було троє осіб – перший заступник керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій.

Читайте: Столична прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту

Як інформувала KВ, у березні 2023 року прокуратурою Києва було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта у справі. Керівника субпідрядної організації звинувачують у завищенні вартості виконаних робіт. 

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

Зауважимо, що це не єдине провадження, відкрите правоохоронцями стосовно зловживань на будівництві Подільського мостового переходу через Дніпро.

Читайте: У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомили про підозру у службовій недбалості зі збитками на 6 млн гривень та У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомлено про нову підозру

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, суд, підозра, подільський міст, обвинувальний акт, керівник, подільський мостовий перехід

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій