четвер, 2 травня 2024 г.

Столична прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту

Столична прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту

Подільська окружна прокуратура завершила досудове розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи громаді Києва спричинено збитки на суму понад 36 млн гривень.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Відомо, що серед підозрюваних троє посадовців – перший заступник керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій. 

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2017 між КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та генпідрядником був укладений договір щодо виконання робіт по об’єкту: "Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві". 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"На виконання цього договору генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги", – розповіли у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.

"Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді спричинено збитки на суму понад 36 млн гривень", – повідомили у прокуратурі міста Києва.

Наразі досудове розслідування відносно першого заступника керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та керівника генпідрядної організації завершено. Обвинувальний акт відносно третього фігуранта провадження – керівника підрядної організації, вже скеровано до суду для розгляду по суті.

"На цей час у межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 1,5 млн гривень та заявлено відповідні позови до фігурантів на решту суми спричиненої шкоди. Досудове розслідування за іншими епізодами розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу триває, очікуються висновки експертиз", – наголосили у Київській міській прокуратурі. 

Раніше KВ писала, що КМДА в обхід Prozzoro "відстебнула" на добудову Подільсько-Восресенського мостового переходу 6,1 млрд. бюджетних гривень. "З волі випадку" КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" замість ПАТ "Мостобуд" обрала генпідрядником будівництва мосту ТОВ "Еко-Буд-Трейд" – фірму, пов'язану з незмінним директором КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В'ячеславом Непопом

Читайте: Не Prozzoro: 6,1 млрд бюджетных гривен на Подольский мост “отмоют” через партнерские фирмы Вячеслава Непопа

Скандальний підрядник ТОВ "Еко-Буд-Трейд" продовжує зводити Подільський мостовий перехід з березня 2017 року. У липні 2017 року стало відомо, що ТОВ “Еко-Буд-Трейд”, пов'язане з незмінним директором “Жилінвестбуд-УКБ” В'ячеславом Непопом та екс-головою департаменту будівництва КМДА Михайлом Голицею, отримає без конкурсу на будівництво Подільського мостового переходу додатково ще 445 млн. гривень. Компанія стала переможцем тендеру щодо переговорної процедури на завершення будівництва Подільського мостового переходу.

Читайте: Забывчивость проектировщиков “подарит” фирме Непопа и Голицы 445 млн гривен

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільською окружною прокуратурою столиці спільно зі слідчими податкової та ДБР у рамках кримінального провадження за фактом присвоєння коштів територіальної громади та службової недбалості при здійсненні будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” та керівнику генпідрядної організації. Також вручено повідомлення про підозру ще двом керівникам підрядних організацій. Загальна сума завданих столичному бюджету збитків становить близько 150 млн гривень.

Читайте: Замруководителю “Дирекции по строительству дорожно-транспортных сооружений” и генподрядчику сообщено о новых подозрениях в хищениях на строительстве Подольского моста

28 жовтня 2021 року, Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ “Форма” та ТОВ “Еко-Буд-Трейд” за змову на торгах з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві.  Компанії оштрафовано на загальну суму 182 млн. 596 тис. 969 грн.

Читайте: АМКУ оштрафовал две компании на 182,6 млн грн за сговор на торгах по строительству Подольского мостового перехода

11 жовтня 2022 року, Київрада виділила ще 183 млн на добудову скандально відомого Подільського мосту. Цікаво, що за це рішення депутати голосували одразу після ракетних обстрілів столиці, а гроші відшукали за рахунок перерозподілу з інших об‘єктів транспортної інфраструктури.

Читайте: Київрада виділила більше 180 млн на добудову Подільського мосту

Фото: пресслужба Київської міської прокуратури 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, київська міська прокуратура, подільський міст, обвинувальний акт, подільський мостовий перехід, досудове розслідування, подольський міст, кп дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м києва, висновки експертизи

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій