п'ятниця, 3 травня 2024 г.

У рамках узгодження митної політики до стандартів ЄС відкрито прийом заявок на конкурс субгрантів для неурядових організацій

У рамках узгодження митної політики до стандартів ЄС відкрито прийом заявок на конкурс субгрантів для неурядових організацій

ГО “Інститут аналітики та адвокації” у співпраці з ГО ”Технології Прогресу” оголошує прийом заявок на участь у конкурсі субгрантів для неурядових організацій у рамках проєкту “Accountability and Capacity-building for Customs Oversight and Reform Development” (ACCORD) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні у пресрелізі ГО “Інститут аналітики та адвокації”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що проєкт має на меті підвищення прозорості, підзвітності та ефективності митних органів України та модернізації митного управління відповідно до стандартів і вимог ЄС, (більше інформації про проєкт – за посиланням).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у рамках проєкту триває реєстрація на онлайн курс із посилення спроможності та підвищення обізнаності у сфері моніторингу діяльності Держмитслужби.

Про конкурс субгрантів

Тематичні пріоритети для участі у конкурсі:

1) Моніторинг операційної діяльності та ключових показників Державної Митної Служби;

2) Аналіз законодавства та інституціональних реформ на шляху наближення української митниці до стандартів ЄС;

3) Впровадження публічних аналітичних інструментів для об’єктивної оцінки ефективності митних органів та діяльності митної служби загалом;

4) Підвищення обізнаності та компетенцій неурядового сектору у роботі митниці;

5) Посилення діалогу та співпраці між урядом, громадськістю та бізнесом для ефективного реформування митниці та приведення її операційної діяльності.

Розмір субгрантів: у межах конкурсу планується надати 4 гранти розміром до EUR 56 500 кожен (річний бюджет проєкту не повинен перевищувати 22 600 EUR). 

Заявники мають подавати бюджет проєктної пропозиції в EUR.

Субгранти надаються з метою: підвищення спроможності ОГС використовувати відкриті дані, здійснювати моніторинг, аналізувати та складати відповідні звіти з подальшим просуванням і розповсюдженням ключових результатів, а також інструментів, створених проєктом.

Період реалізації субгрантів: 01 червня 2024 –  30 листопада 2026 року. 

Субгрантові контракти будуть підписані з кожною організацією на 2,5 роки (30 місяців), але за умови проходження моніторингу діяльності та перевірки на відповідність показникам з періодичністю, що буде визначено субгрантовою угодою.

Цілі 

  • Розвиток потенціалу та залучення неурядового сектору до процесів реформування митниці.

  • Посилення впливу на ефективність та раціональність рішень у процесі реформування митної справи через залучення аналітичних центрів до оцінки поточної ситуації та потенційних змін.

  • Посилення уваги широких верств населення до питань, пов’язаних з процесом реформування митниці та впливом цього процесу на майбутній розвиток держави.

Географія. ОГС, які подають заявку на субгрант, можуть бути з будь-якого регіону, але перевага для майбутніх моніторингових та адвокаційних кампаній надаватиметься регіонам з найактивнішими/більш навантаженими митними пунктами пропуску.

Важливо! У рамках цього конкурсу не надаватимуться субгранти комерційним організаціям, політичним партіям, урядовим інституціям та фізичним особам. 

Критерії відповідності для розгляду грантових пропозицій учасників конкурсу:

  • Офіційно зареєстрована в Україні неурядова (громадська, благодійна) організація, що має отриманий у встановленому законодавством порядку статус неприбутковості (код неприбутковості 0032);

  • Належним чином заповнена грантова пропозиція відповідно до аплікаційної та бюджетної форм (додаються нижче), що подана в строк та у порядку, визначеному цим оголошенням (відповідність кваліфікаційним критеріям);

  • Місцеві ГО/ОГС повинні мати команду щонайменше з 3 членів, яка відповідає вимогам, визначеним умовами субгранту;

  • Досвід у необхідній галузі та наявність внутрішнього контролю для управління коштами субгрантів, зокрема фінансового менеджера та банківського рахунку.

  • Щоб вибрати найбільш відповідний та ефективний субгрант, комісія оцінить всі отримані пропозиції відповідно до принципів недискримінації, прозорості та справедливості. Отримані пропозиції на субгранти можуть підлягати додатковому погодженню з представниками Європейського Союзу. Результати відбору будуть опубліковані командою проєкту та повідомлені переможцям особисто. 

Під час оцінки заявок, конкурсна комісія вивчить загальні переваги та доцільність, а також відповідність критеріям, зазначеним нижче. Усі заявки оцінюватимуть за критеріями відповідності вимогам конкурсу, інституційною спроможністю, методологією та діяльністю за проєктом, сталістю результатів та фінансовою ефективністю.

Порядок подачі

Проєктні пропозиції разом з додатками мають бути подані в електронному вигляді на адресу [email protected] не пізніше 28 квітня 2024. У темі листа має бути зазначено: “Заявка “назва вашої організації” на конкурс ACCORD”.

Кінцевий термін для подачі заявок — 28 квітня 2024 року 20.00 за київським часом. Проєктна пропозиція заповнюється і подається українською мовою.

Фото: ГО “Інститут аналітики та адвокації” 

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини україни, ЄС, проєкт, партнерська новина, субгранти, інститут аналітики та адвокації

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій