субота, 20 квітня 2024 г.

У Празі відкриється виставка трофейної російської техніки, здобутої українцями у боях

У Празі відкриється виставка трофейної російської техніки, здобутої українцями у боях

У столиці Чехії відкриється виставка трофейної російської зброї, захопленої у боях українськими Збройними Силами. Це не перша така виставка, і не остання, – запевняє міністр оборони України Олексій Резніков.

Про це KВ стало відомо з допису на Фейсбуці міністра оборони України Олексія Резнікова (на фото).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Україна є щитом Європи на сході – виставки знищеної російської техніки за кордоном нагадують про це”, – написав Резніков, зазначивши, що Чехія стане другою країною НАТО після Польщі, на територію якої “увірвався” трофейний російський танк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Цього разу йдеться про Т-90А з 1-ї гвардійської танкової армії західного військового округу рф. Ще донедавна – найбільш “елітної”. Саме до складу 1 ТА входять колись славетні, а зараз – вкриті ганьбою злочинів Кантемирівська та Таманська дивізії. Сьогодні ввечері мій колега – міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у чудовому місті Празі на території Летенських садів відкриє експозицію російської техніки, яка була знищена та захоплена силами оборони України”, – повідомив міністр оборони.

За його словами, “дуже важливо, що відкриття відбудеться під час дводенної зустрічі міністрів внутрішніх справ та міністрів юстиції країн ЄС. Члени нашого Уряду Денис Монастирський та Денис Малюська зможуть наочно показати, що таке війна, тим, від кого залежить багато важливих рішень”.

Крім згаданого танка, європейські міністри зможуть побачити пуско-заряджальну установку комплексу БУК-М2, МТЛБ Штурм-С, башту від САУ “МСТА-С”. Також можна буде роздивитись досить рідкісну САУ 2С34 “Хоста”, яка є глибокою російською модернізацією радянської САУ 2С1 “Гвоздика”. Ця техніка наступала на Київ через Сумщину та Чернігівщину. 

Резніков каже, що ідею проведення таких виставок підтримав прем’єр-міністр Денис Шмигаль: “Це командна робота. Але “головні спонсори” цих експозицій – наші воїни. Завдяки їхній мужності та майстерності Європа може зблизька побачити, що колись “другу армію світу” можна і треба перемагати. Мета виставок проста. Ми хочемо показати мешканцям європейських держав, яку навалу смертоносного заліза стримує Україна. Ми демонструємо, що через нашу територію російські танки можуть просунутися тільки як виставкові експонати. У наших захисників і захисниць вдосталь відваги та професіоналізму. Але нам потрібна зброя”.

“У Праги особлива історія з танками, які спрямовує кремль. Впевнений, чехам буде, що згадати. Водночас це гарна нагода подякувати чеському народу та Уряду за все, що вони роблять для України, за підтримку, яку ми дуже цінуємо”, – підкреслив Олексій Резніков, подякував за співпрацю чеським посадовцям і наголосив: “чим більше сучасної далекобійної зброї від партнерів ми отримаємо і чим швидше це станеться – тим більше життів ми збережемо. І тим скоріше сили оборони України забезпечать міста вільного світу цікавими експонатами. Працюємо над цим 24/7”.

Читайте: Південь України визволятиме від окупантів добре оснащена мільйонна українська армія – Резніков

Фото: “ТСН”

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, володимир зеленський, президент україни, олексій резніков, міністр оборони

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій