неділя, 30 червня 2024 г.

У “Київводоканалі” знову проводять обшуки

У “Київводоканалі” знову проводять обшуки

Сьогодні, 28 липня 2023 року, у приміщеннях ПрАТ “АК “Київводоканал” правоохоронці проводять обшуки. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених “Київводоканалом” за нібито завищеними цінами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ПрАТ “АК “Київводоканал”

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, у “Київводоканалі” проводяться обшуки слідчими СУ ГУ НП, відповідно до ухвали Голосіївського районного суду м. Києва. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених Київводоканалом за нібито завищеними цінами.

У “Київводоканалі” наголошують, що усі закупівлі компанія проводить за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому Законом України порядку. Ці закупівлі регулярно моніторить Державна аудиторська служба України на предмет дотримання законності та правильності проведення торгів і жодних зауважень до процедур при моніторингу не надавала.

В компанії також зазначають, що “Київводоканал” вже більше року “знаходиться під тиском правоохоронних органів”.

“Необгрунтовані підозри, обвинувачення та обшуки, відволікають працівників критичної інфраструктури від їх прямих обов’язків та створюють психологічний тиск. Це може напряму вплинути на роботу підприємства та на стабільність водопостачання міста. Працівники Київводоканалу розраховують на об’єктивне та неупереджене розслідування, а не чергову спробу дискредитувати міське підприємство”, – заявили у “Київводоканалі”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ повідомляла, що двом посадовцям ПрАТ “Київводоканал” та підряднику повідомлено про підозру в розтраті понад 1,7 млн гривень бюджетних коштів. Чиновників та керівника підконтрольного їм підприємства підозрюють у змові при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. Правоохоронці встановили, що в результаті обладнання було закуплено за цінами значно вище ринкових. 

Читайте: Двом посадовцям “Київводоканалу” повідомили про підозру у розкраданні 1,7 млн гривень при закупівлі насосів

Це не перша підозра, отримана посадовцями “Київводоканалу”. Так, у січні 2023 року правоохоронці оголосили двом посадовцям "Київводоканалу" підозри  у зловживання службовим становищем при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. У пресслужбі ПрАТ “АК “Київводоканал” повідомили, що підприємство розраховує на об’єктивне та неупереджене розслідування правоохоронних органів. У релізі наголосили, що закупівля проводилась за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому законом України порядку. Згодом, у лютому поточного року, до суду було скеровано обвинувальний акт у згаданій справі.

Читайте: Посадовці “Київводоканалу” та підрядник постануть перед судом у справі про привласнення 2 млн гривень на закупівлі насосів

Як інформувала KВ, згодом, у червні 2023 року, керівнику департаменту “Київводоканалу” та підряднику оголосили про підозру у розтраті бюджетних коштів. Їм інкримінують нанесення збитків у понад 1,7 млн гривень під час закупівлі насосів.

Читайте: Керівника Департаменту Київводоканалу та підрядника підозрюють у привласненні коштів при закупівлі насосного обладнання

Зауважимо, ПрАТ “АК “Київводоканал” з з квітня 2016 року по квітень 2021 року очолював Дмитро Новицький, З квітня 2021 року головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” був Сергій Крушановський. У липні 2023 року до  виконання обов'язків Голови правління – генерального директора ПрАТ “АК “Київводоканал” приступив Олег Лисюк.

Фото: comments.ua

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, поліція, закупівлі, київводоканал, нацполіція, обшуки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій