четвер, 2 травня 2024 г.

У Київській опері показали, як готується прем'єра мюзикла нового театрального сезону – “Піноккія”

У Київській опері показали, як готується прем'єра мюзикла нового театрального сезону – “Піноккія”

Київська опера 15, 16, 17 вересня відкриває новий 42-й театральний сезон прем'єрою мюзиклу композитора Бориса Севастьянова “Піноккія”. До початку сезону опера привідкрила для глядачів завісу таємничості під час підготовки до прем’єри та розповіла про персонажів “Піноккії”, створеної за найкращими зразками сучасного бродвейського мюзиклу. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення директора – художнього керівника Київської опери Петра Качанова у фейсбуці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Йдемо маленькими, але впевненими кроками до відкриття 42-го театрального сезону та першого показу прем'єрного мюзиклу "Піноккія". Привідкриваємо завісу таємничості і починаємо розповідати....”, – прокоментував Петро Качанов.

Головну героїню мюзиклу, Піноккію, грають дві акторки Наталія Чепченко та Марія Антоневська. Наталія Чепченко першою поділилася своїм баченням образів персонажів у мюзиклі.

“Герої – не хороші і не погані. Вони як люди, у яких є різні емоції, ситуації, коли ми чинимо так чи інакше. Тому не можна сказати, що це повністю хороший герой або повністю поганий. Кожний розуміє їх по-своєму. Наприклад, Арлекін, якого грають Андрій Гонюков та Сергій Макієнко. Це, напевно, мій найулюбленіший герой. Все дуже органічно виходить. Не знаю, чи складно працювати Андрію та Сергію з таким персонажем, але образ дуже колоритний. Він на межі стьобу над Піноккією, і водночас йому шкода героїню. Піноккії теж дуже різні, тому що це також абсолютно різні наші прояви природи із Марією. Впевнена, що це буде неймовірний результат, адже ми працюємо для того, щоб цей мюзикл, український продукт, вам сподобався”, – розповіла актриса.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У свою чергу, Сергій Гонюков поділився своїми враженнями від виконання ролі Арлекіна і розповів про те, яким він бачить свого героя.

“Він – добряк. Інколи ображений, ображений на життя, ображений на Кара-Босса. Мені здається, що це про цирк “Шапіто”, колись був Арлекін, але з’явився злодій Кара-Босс, який і посунув його із цієї посади, а його залишив при собі як бодігарда. За багаторічну кар’єру оперного співака, а я багато чого співав, такого гарного костюму в мене ще не було. Костюм – дуже кльовий та яскравий. І, сподіваюсь, що і під час вистави все буде кльово”, – розповів він. 

Сергій Макієнко теж грає роль Арлекіна, і зауважує, що в цій новій постановці Київської опери саме цей персонаж є точним відтворенням його особистості.

“Це – добра людина, яка приносить радість людям. І, коли лунає сміх у глядацькій залі, розумієш, що ти все робиш правильно – несеш добро”, – додав Макієнко.

А от, за словами актора Данила Котка, його персонаж абсолютно на нього не схожий. У новому мюзиклі він виконує роль П’єро.

“Важко сказати, чому я погодився на цю роль, адже П’єро викликає емоції жалості, можливо, потребує людської підтримки. Можливо, він для когось плаксій, а для когось – інфант. Для мене особисто  – це дуже багатогранний персонаж. І завдяки почуттю кохання до Піноккії, він навіть ладний піти у конфронтацію зі своїм господарем Кара-Боссом, якого він боявся найбільше у житті”, – ділиться Данило Коток, саме він грає цю роль.

За словами акторки Наталії Чепченко, куди складнішою є роль самого Кара-Босса, цю партію грають двоє акторів Олександр Киреєв та Юрій Годо, які є абсолютно різними за темпераментами. 

“У цій виставі я граю Кара-Босса – зовні хорошу людину, яка любить дітей і все навколишнє. Та насправді  він – злий і поганий менеджер, який дуже любить гроші, любить наживатися на своїх артистах. Які насправді просто ляльки, яких купують, а потім викидають. І щоб налаштуватися на такий “добрий” образ, мені насправді нічого особливо і не довелося робити, бо я і так не дуже люблю людей (посміхається – прим. КВ). Загалом я оперний співак і щоб співати у мюзиклі, необхідно постійно переналаштовуватись. Адже ми працюємо в театрі, який має свій постійний репертуар, в якому межує опера та мюзикл”, – розповідає Олександр.

Загалом, якщо поділити сюжет на дві частини, то перша – міфічна країна із напівміфічними істотами, які наділені чарівними властивостями. І одним із таких міфічних героїв є Фея, роль якої виконує Анна Твердова.

“Фея – дуже інтелігента, вихована молода жіночка, яка дотримується встановлених правил і навчає  своїх дівчаток. Але водночас і сувора та вважає, що це лише йде на користь її вихованцям. Та з часом вона трохи змінить свою думку. У Феї є таємний помічник та шанувальник, який її дуже цінує та любить, тож намагається виконати все, що хоче Фея. І коли Фея перетворюється на Кішку, їй цей стан дуже подобається. До речі, і по собі я відчуваю, що саме цей образ мені імпонує більше”, – прокоментувала Анна. 

У мюзиклі порушується питання сімейних відносин між головною героїнею та її батьком Джеппетто, роль якого грає Євген Бічасний. 

“Джеппетто – це герой, який дуже вразив мене тим, що аж занадто схожий на мене. Це – сором’язливий геній, який сидить у себе у комірці і займається винятково  своєю справою. Його майже не хвилює зовнішній світ, крім ймовірності потрапити до в’язниці. А він не готовий жертвувати своєю свободою. Проте, коли в твоєму житті з’являється дитина – все змінюється. Це саме та трансформація, коли ти з егоїста перетворюєшся на люблячого батька, який може пожертвувати своєю свободою і життям заради улюбленої доньки. І це, друзі, буде неймовірна історія”, – прокоментував Євген Бічасний.

Нагадаємо, що Київська опера вже запустила продаж квитків на мюзикл “Піноккія”, прем'єра якого відбудеться 15 вересня.  В опері зазначають, що це не просто історія про ляльку. Мюзикл про стосунки між поколіннями дітей та батьків, про виклики, з якими стикається кожен підліток у своєму житті. Постановка також немає чітких вікових меж, підходить як для підлітків, так і для їхніх батьків.

Читайте: Петро Качанов: “Київська опера” відкриє наступний сезон мюзиклом “Піноккія” і це буде абсолютно унікальний український продукт"

Фото: Київська опера.

КиївВлада

Уляна Строган

Теги: новини києва, театр, продаж квитків, київська опера, мюзикл, театральний сезон, Петро Качанов, прем’єра, піноккія, наталія чепченко, андрій гонюков, сергій макієнко, євген бічасний, анна твердова, олександр киреєв, юрій годо

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій