неділя, 28 квітня 2024 г.

У Київраді відреагували на чергові погрози екологів депутатці Лимар

У Київраді відреагували на чергові погрози екологів депутатці Лимар

Заступник голови КМДА, депутат фракції “УДАР Віталія Кличко” у Київраді Валентин Мондриївський (на фото) від імені фракції засудив дії екологів з Київського еколого-культурного центру (“КЕКЦ”). Каже, що вони здійснили чергові погрози, тиск і маніпуляції на адресу членкіні екологічної комісії Київради Юлії Лимар (теж з фракції “УДАР”), якій раніше погрожували вбивством, під час пікету біля будівлі міськради 13 лютого 2024 року. Мондріївський закликав екологів до публічних вибачень та конструктивного діалогу з владою.

Про це KВ дізналася в ході сьогоднішнього сьогоднішнього засідання Київради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Тенденційний тиск окремих громадських організацій на міського голову Віталія Кличка і політичну партію “УДАР”, депутатів від фракції – неприпустимий. Фракції “УДАР Віталія Кличка” послідовно виступає за максимальну прозорість діяльності політичних партій, забезпечує постійний діалог з громадою та усіма сторонами, зацікавленими у розвитку місті. Однак окремі громадські організації у своїх діях переходять усі можливі етичні та моральні межі, які жодним чином не сприяють діалогу”, – заявив Мондріївський. 

За його словами, 13 лютого 2024 року КЕКЦ під стінами Київської міської ради влаштував “чергове шоу”, на якому його учасники висловлювали неправомірні припущення та звинувачення на адресу депутатки Юлії Лимар.

“Подібні методи тиску, маніпуляцій та неприпустимої поведінки КЕКЦ використовує вже не вперше. Раніше від представників цієї організації лунали погрози колезі Юлії Лимар вбивством. Як відомо, щодо цього, за ініціативи секретаря Володимира Бондаренка “ці речі не мають нічого спільного із забезпеченням інтересів киян та столиці”, – говорить він. 

Валентин Мондріївський наголосив, що фракція “УДАР” вимагає від КЕКЦ публічно перепросити у депутатки Лимар і розпочати конструктивний діалог з органами місцевого самоврядування. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомлялося у ЗМІ, 13 лютого у Києві дійсно відбувся пікет міської ради із закликами до мера столиці Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з екологічної комісії. “На думку столичних екологів, депутатка Київської міської ради Юлія Лимар заважає захищати Київ від тотальної забудови. Активісти вважають, що Лимар саботує створення нових заповідних зон в інтересах забудовників”.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року активісти Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) та “Екозагону” спалили опудало депутатки Київради Юлії Лимар. Спалення відбулося в столичному урочищі Покол. Тоді, “скажену лють” екологів ймовірно викликало останнє інтерв’ю Юлії Лимар, в якому вона розкритикувала методи створення заповідників та оформлення зелених зон у Києві.

Читайте: У Києві екоактивісти спалили опудало депутатки Київради, блогери порівнюють інцидент з методами ХАМАСу

2 листопада 2023 року заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, під час пленарного засідання цього органу зробив публічний депутатський запит до Головного управління Національної поліції у місті Києві щодо порушення кримінального провадження за спалене опудало столичної депутатки екоактивістами в урочищі Покол.

Читайте: За спалене опудало депутатки секретар Київради просить Нацпол відкрити кримінальні провадження

Після інциденту поліція розпочала досудове розслідування за фактом спалення опудала депутатки Київради Юлії Лимар за статтею "Погроза вбивством". Активістів КЕКЦ, які спалили опудало, теоретично можуть притягти до відповідальності з обмеженням волі строком до двох років.

Читайте: Екологічні активісти можуть потрапити за грати за спалення опудала депутатки Київради

Фото: скріншот засідання 

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, війна росії проти україни, напад росії на україну, позиція, удар, київрада, київрада, зсу, алла шлапак, шлапак, кошти, сесія, кекц, погрози, юлія лимар, київське еколого-культурний центр

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій