четвер, 2 травня 2024 г.

У Київраді розглядають можливість витратити близько 120 млн гривень на нову систему для голосування

У Київраді розглядають можливість витратити близько 120 млн гривень на нову систему для голосування

У столичній міськраді розглядається можливість придбання нової системи для голосування. Причиною для цього називається застарілість діючої, а також чисельні скарги депутатів на “неспрацювання” кнопок та поганий звук із мікрофонів. За попередніми прогнозами секретаря Київради Володимира Бондаренка (на фото), така закупівля обійдеться бюджету міста орієнтовно в “1 млн гривень на одного депутата”, через що можна зробити висновок, що загальна вартість системи може скласти близько 120 млн гривень. До початку повномасштабної війни керівництво міста не змогло віднайти для цього фінансові ресурси, але, схоже, це питання знову “на часі”.

Як стало відомо KВ, під час учорашнього засідання Київради депутатський корпус обговорив питання функціонування системи для голосувань та виступів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Цю проблему підняв депутат Київради Олександр Міщенко (фракція “Європейська солідарність”, коли потрібно було втретє повернутися до розгляду одного з поданих КМДА проектів рішень, до якого вже два рази поверталися, але воно все одно не набирало 61 голосу “за”. Щоб зробити “повернення” втретє Міщенко заявив, що не спрацювала його картка для голосування, після чого такі заяви написали та подали ще 4 народних обранця. 

“Сьогодні виступали дуже поважні гості, і ми чули як працюють мікрофони. Ось в мене мікрофон, в тому числі, майже не працює. Так само й “працює” система голосувань. Будь ласка, надайте підлеглим доручення, щоб вони передивилися всі ці питання, включно з мікрофонами”, – заявив Міщенко.

Секретар Київради Володимир Бондаренко у відповідь підтвердив, що встановлена система для голосувань дійсно застаріла. При цьому, він зазначив, що дане питання піднімалося ще до повномасштабного вторгнення і що депутатам неминуче доведеться до нього повернутись.

“Можна зробити дігностику, але перед цим звертаюся до своїх колег із бюджетної комісії, до колег у виконавчому органі, оскільки система, яка є у нас сьогодні в залі, вже морально застаріла. Її ремонтувати можливо тільки підручними засобами, шматком ізоленти і добрим словом. Тому дуже скоро ми будемо вимушені закупити нову систему. Вона коштує грошей. До війни нова система коштувала приблизно мільйон гривень – це облаштування одного робочого місця для депутата. І до війни ми вирішили, що таких грошей не маємо. Будемо сподіватись, що вони знайдуться зараз”, – зазначив Бондаренко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, виходячи із озвучених Бондаренком розцінок і зважаючи на те, що в Київраді засідають 120 депутатів, орієнтовна вартість нової системи для голосувань може скласти 120 млн гривень.

Як раніше писала KВ, діюча система для голосувань у Київраді під назвою “Рада IV Київ” функціонує з 2015 року. Столичному бюджету вона обійшлася в 12,97 млн гривень, що на той час було навіть більше, ніж на схожу систему витратила Верховна Рада. У 2015 році зазначалось, що однією з “родзинок” встановленої в міськраді системи стало те, що вона унеможливила “кнопкодавство” – для того, щоб віддати свій голос, народним обранцям потрібно одночасно натискати дві кнопки правою та лівою руками.

Читайте: Новая система для голосования в Киевсовете обойдется налогоплательщикам около 1 млн долларов

Фото: KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник, Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, київрада, закупівля, пленарне засідання, бюджет києва, володимир бондаренко, олександр міщенко, система голосування, система для голосування

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій