четвер, 25 квітня 2024 г.

У Києві вдосконалюють диспетчерську систему – нова служба дозволить оперативно повідомляти про аварійні ситуації у місті

У Києві вдосконалюють диспетчерську систему – нова служба дозволить оперативно повідомляти про аварійні ситуації у місті

У столиці нарешті почали оновлювати застарілу диспетчерську систему, яка давно частково вийшла з ладу, була застарілою та неефективною. Нова система називається "Майстер" і дозволяє повідомити про аварійні ситуації у столиці за допомогою телефонного дзвінка або через спеціальний додаток для смартфонів. Раніше кияни мусили користуватися для цього переважно кнопками у ліфтах, 75 відсотків з яких давно зламані.

Про це KV стало відомо із повідомлення “Українських Новин”. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Сучасна диспетчерська служба "Майстер" працює на базі спеціально розробленої CRM системи. Вона дає можливість інтегруватися одночасно з багатьма програмними продуктами.Розробники пояснюють – диспетчерська служба "Майстер" дозволяє приймати та обробляти дані кількома каналами.

"Мешканці Києва можуть повідомити про аварійну ситуацію за допомогою телефонного дзвінка. Для кожного району міста буде працювати окремий номер, щоб лінія не була перевантаженою і кожен зміг додзвонитися. Також система дозволяє подавати заявку в автоматичному режимі без участі оператора. Це можна зробити через особистий кабінет у службі "Майстер". Крім цього, програма буде інформувати людей про великі аварійні або ремонтні роботи, навіть якщо споживачем не було подано заявку",  – коментують в об’єднаній диспетчерській службі "Майстер".

Мешканці столиці можуть створити постійний кабінет у системі і користуватися ним для подання заявок. Сюди ж будуть приходити й відповіді на звернення від комунальних служб. Також користувач може створити тимчасовий кабінет, що буде діяти лише на період вирішення одиничної ситуації. Спеціальні кабінети у новій системі матимуть й комунальні служби столиці, щоб отримувати оперативні дані про аварійні випадки у місті.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Крім іншого, програмісти також передбачили контроль роботи ліфтового обладнання. Тут налагодять зв’язок з кожною кабіною ліфту та функцію її ідентифікації. А також запланований зворотній зв’язок з ліфтами і автоматична система їхнього перезапуску в разі зупинки.

Як відомо, застаріла диспетчерська служба передбачала комунікацію з операторами через кнопки в ліфтах. Система була змонтована ще в радянські часи і мала в основі дротовий зв'язок. Зрозуміла, що за десятиліття експлуатації вона морально та матеріально застаріла. Понад 75% аварійних кнопок у ліфтах столиці не працюють. Однак протягом багатьох років паралізована система продовжувала поглинати бюджетні кошти.

Наразі об’єднана диспетчерська система "Майстер" почала повноцінну роботу у двох районах столиці – Дарницькому та Подільському. Номери телефонів служби та доступи до спеціального додатку через QR-коди поширені у кожному з цих районів. Система працює цілодобово і без вихідних. Надалі диспетчеризацію планують оновити у всіх районах Києва.

Мусимо також попередити, що у соціальних мережах розпочали поширювати неправдиву інформацію про те, що у місті припиняє працювати диспетчерська система.Намагаються залякати людей. Скоріше за все, таким чином власники старої системи хочуть зберегти собі доступ до бюджетних коштів. Однак, правдою є лише те, що радянська диспетчерська служба з кнопками в ліфтах не функціонує вже давно. З великим запізненням столиця нарешті запроваджує систему, яка працює з допомогою нових технологій, а не дротів. Тому мешканців просять не вестися на провокації, а почати користуватися зручним додатком для зв’язку з комунальними службами у випадку аварійних ситуацій.

Фото: “Українські Новини”

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости киева, новости компаний, лифтовое хозяйство

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.