п'ятниця, 3 травня 2024 г.

У Києві стали частіше купувати житло в сегменті бізнес-клас - експерт DIM

У Києві стали частіше купувати житло в сегменті бізнес-клас - експерт DIM

З початком осені на ринку первинної нерухомості Києва зростає кількість укладених угод на купівлю житла бізнес-класу. У структурі продажів будкомпаній житло бізнес-класу займає 25%. При покупці орієнтуються в першу чергу на репутацію девелопера, планування, якість будівництва та супутні послуги.

Про це KВ розповіла директор з маркетингу групи компаній DIM Дарія Бедя, посилаючись на дані дослідження аналітиків компанії.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За її словами, з початком осені на ринку первинної нерухомості почастішали угоди на купівлю квартир бізнес-классу із середнім цінником від 2 тис. доларів за кв.м. Станом на зараз в структурі продажів компанії бізнес-клас займає 25%, хоча ще весною цей показник був на рівні 15%.

“Подібні сигнали обнадійливі, тож чекаємо на збільшення попиту цієї осені. Безперечно, усе залежатиме від новин на фронті, частоти та наслідків обстрілів столиці та можливих відключень електроенергії. Ми також чудово розуміємо, що ця категорія покупців наприкінці осені імовірно виїжджатиме на зиму з України”, – ділиться спостереженнями фахівчиня.

Покупець бізнес-класу, за словами Беді, сьогодні вкрай прискіпливий до деталей. На рівень попиту безпосередньо впливає сам проєкт та його концепція. А також – стадія будівництва і чи ведуться активні будівельні роботи на майданчику. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Важливими критеріями, зауважує вона, є репутація девелопера, його уміння дотримуватись слова в термінах та обіцянках, а також гнучкі умови купівлі як при 100% оплаті, так і при розтермінуванні. 

“Принциповими для вибору є також видові характеристики та якість матеріалів: цегла чи керамоблок, шумопоглинаючі вікна з магнетропним напиленням, швидкісні ліфти найкращих виробників. Велика увага приділяється сервісній компанії, просторовому зонуванню території, ландшафтному дизайну, охороні та консьєрж-сервісу. Людям, які обирають бізнес-клас, важлива достатня кількість паркомісць, наявність підземного паркінгу з ліфтом до житлових поверхів”, – додала директорка. 

Так, за даними аналітиків групи компаній DIM, підвищеним попитом з-поміж покупців користуються квартири правильної форми планування, найчастіше або класичні планувальні рішення, або євроформати з просторими кухнями-вітальнями та ізольованими особистими кімнатами. 

“Площа 1-кімнатних квартир, які найчастіше купують у бізнес-сегменті, сягає 50-55 кв.м, 2-кімнатних – 75-80 кв.м, 3-кімнатних – 100-120 кв.м. Обов’язковими атрибутами таких квартир стають велика вітальня зона з панорамними вікнами площею від 30 кв.м, майстер-спальня – з гардеробною зоною і окремим санвузлом – площа 20 кв.м, дитяча кімната – від 25 кв.м з гардеробом. 

За словами директорки з маркетингу, також помітною тенденцією на ринку первинної нерухомості є зменшення середньої площі квартир, що купують. 

Якщо раніше, за її словами, в бізнес-класі цікавилися трикімнатними квартирами в діапазоні 120-150 кв.м, то зараз до 120 кв.м. Двокімнатними раніше – 85-100 кв.м, а зараз до 85 кв.м. Не змінився запит лише на однокімнатні – у межах 50-55 кв.м.

“Середня площа квартир з точки зору попиту зменшилась на 10-15%. Але основна маса  обʼєктів, що реалізуються, були запроектовані до війни, тому в залишках у девелоперів є великогабаритні квартири, які не дуже цікаві покупцям. Адже зараз важливішим є загальний чек покупки. Тому на великі квартири девелопери пропонують більш гнучкі умови щодо розтермінування і знижок”, – резюмує Бедя.

Нагадаємо, Британська міжнародна школа в Україні та група компаній DIM презентували сумісний проєкт з будівництва білінгвального дитячого садка та початкової школи, Заклад освіти розміститься у заміському комплексі Park Lake City під Києвом.

Читайте: У компанії DIM розповіли про складові сучасного будівництва

Фото: crystal-avenue.com.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини київщини, війна росії проти україни, новини компаній, DIM, DIM GROUP, купити квартиру в києві, ринок нерухомості, дослідження, бізнес-клас, запит, аналітика, первинка площа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій