середа, 1 травня 2024 г.

У DIM розповіли про аспекти залучення іноземних інвестицій у будівельну галузь України

У DIM розповіли про аспекти залучення іноземних інвестицій у будівельну галузь України

Український бізнес повинен активно досліджувати можливості для розвитку в умовах війни та встановлювати партнерства з іноземними інвесторами, спираючись на прозорість, відкритість та готовність до співпраці. Соціальний аспект і ризик-менеджмент також грають важливу роль. Успішні іноземні інвестори цікавляться не лише прибутком, але й соціальними питаннями та задоволенням потреб населення. Це допомагає побудувати довіру та розірвати міфи про корупцію та нестабільність.

Про це KВ дізналася із блогу керівника юридичного департаменту групи компаній DIM Марина Чебан на thepage.ua.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Поки дипломати та політики обговорюють урядові інвестиції, бізнес повинен активно досліджувати можливості для існування і розвитку в нових умовах. Важливим аспектом успішного залучення іноземних інвестицій є встановлення партнерства з іноземними інвесторами. Іноземні інвестори шукають в компаніях прозорість, відкритість та готовність до співпраці. Це допомагає побудувати довіру та розірвати міфи про корупцію та нестабільність”, – розповіла Чебан.

За її словами, прикладом успішного залучення іноземних інвестицій є ЖК LUCKY LAND, який відзначається своєю масштабністю та комплексними соціальними об'єктами. Іноземні інвестори цікавляться не лише прибутком, але і соціальними питаннями та задоволенням потреб населення. Зокрема, це стосується мешканців, які емігрували через війну. Соціальний аспект, разом з продуманим плануванням та різноманітними сервісами, формує комфортне середовище для життя, що робить комплекс ліквідним і продовжує життєвий цикл продукту.

“Іноземні інвестори шукають довгострокові інвестиції, які приносять пасивний дохід у майбутньому. Для українського ринку кейси міжкордонних партнерств – можливість обмінюватись досвідом, привносити найкращі практики, а також стратегічна можливість розвитку та формування позитивного іміджу для кумулятивного ефекту розбудови українського ринку нерухомості та девелопменту”, – зауважила експертка

Проте, за словами Чебан, залучення іноземних інвесторів в українські житлові проєкти не є простим завданням, і ризик-менеджмент грає важливу роль. Важливим етапом є аудит проєкту, що дозволяє інвесторам зрозуміти всі аспекти українського законодавства, містобудівного регулювання та інших норм. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Ризик-менеджмент включає детальний аналіз ризиків, які можуть виникнути, включаючи воєнні, політичні, податкові та економічні фактори. Для українських компаній важливо виявити відкритість, довіру та глибоке розуміння ризиків, які супроводжують залучення іноземних інвестицій. Це важливий крок для розвитку України та побудови безпечного інвестиційного середовища”, – резюмувала вона. 

Довідка KВ: група DIM заснована у 2014 році складається з шести компаній, що охоплюють усі стадії будівництва. До теперішнього часу ввела в експлуатацію 12 будинків у шести ЖК загальною житловою площею понад 218 тис. кв.м. На стадії будівництва – шість житлових комплексів категорії "комфорт+" і "бізнес-клас": "Новий Автограф", "Метрополіс", Park Lake City, Lucky Land тощо.

Нагадаємо, що на ринку нерухомості спостерігається тенденція низького рівня розвитку фахової середньої освіти та втрата потенційних студентів виробничих спеціальностей через війну. Застаріла матеріально-технічна база та недостатнє залучення професійного середовища до підготовки нових фахівців також створює серйозні виклики для галузі.

Читайте: Вартість будівництва до кінця року може зрости ще на 5-7%, – експерт

Фото: pareto.com.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини київщини, війна росії проти україни, новини компаній, DIM, DIM GROUP, купити квартиру в києві, інвестиції, ринок нерухомості, Lucky Land, марина чебан, іноземні інвестиції, ризик-менеджмент

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій