субота, 20 квітня 2024 г.

У Бородянці відновили вузол зв’язку та Інтернет від “Укртелекому”

У Бородянці відновили вузол зв’язку та Інтернет від “Укртелекому”

На Київщині компанія "Укртелеком" відновила зв’язок та доступ до інтернету для жителів Бородянки. Загалом фахівці аварійно-відновлювальної бригади відновили надання послуг вже у 130 населених пунктах регіону. Доступ до Інтернету вже мають 90% користувачів області.

Про це KВ дізналася із повідомлення АТ "Укртелеком" із посиланням на загальнонаціональний телемарафон "Єдині новини". 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У прямому ефірі гендиректор компанії Юрій Курмаз розповів, що відділення зв’язку в Бородянці було майже зруйноване окупантами, але будівля "Укртелекому", хоч  і зазнала значних пошкоджень, але в стояла. 

Як повідомлялося, 1 березня російська артилерія та авіація практично зрівняли із землею  житлові масиви та цивільну інфраструктури в Бородянці. Через руйнування було виведено із ладу і телекомунікаційне обладнання оператора, яке забезпечувало доступ до телефонії та інтернету, що зрештою призвело до втрати послуг в районі. 

Кореспондент телемарафону зауважив, що після звільнення населених пунктів Київщини від окупантів, зв'язківці одразу взялися за відновлення інфраструктури, аби якомога швидше знову надавати послуги.

"Зараз мої колеги, фахівці роблять усе можливе, щоб якомога швидше користувачі послуг Інтернету і голосової телефоні знову могли користуватися цими послугами. На жаль, дуже багато станційного та лінійного обладнання мереж "Укртелекому" було зруйновано і пошкоджено" ,- розповів Юрій Курмаз. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Тож аби відновити послуги в таких умовах фахівці задіяли всі ресурси вцілілої інфраструктури, перелаштовуючи схеми зв'язку та розподіляючи важливі канали за альтернативним маршрутом.

За словами начальника дільниці "Укртелеком" в селищі Іванків Андрія Мельниченка, для вирішення питання, у першу чергу, було подано живлення на Макарівський ЦЕС, а також відновлено постачання до вузлів зв'язку.

"Оскільки не було фізичної можливості відновити НРПВ "Бородянка", в результаті бойових дій частину обладнання вигоріла, частину пошкодили окупанти, було прийнято рішення спрямувати зв'язки із Макарова і подати транзитом через Бородянку", – говорить Мельниченко.

Зокрема у співпраці з іншими службами, піротехнічними підрозділами ДСНС, зв'язківцями, "Укртелеком вже відновив роботу понад 750 вузлів зв'язку.

"Загалом в Київській області послуги доступу до Інтернету вже мають 90% наших користувачів. З моменту звільнення від окупації населених пунктів Київської області наші аварійно-відновлювальні бригади відновили надання послуг у 130 населених пунктів. За період виведення активних бойових дій фахівці Укртелекому відновили послуги для майже 300 тисяч користувачів Інтернету, які проживають в 1200 населених пунктах  нашої держави", – резюмував гендиректор компанії Курмаз.

Нагадаємо, що на території Борадянської громади нещодавно віднайшли розташування чергового лігва російських окупантів. Цього разу російські війська облаштували штаб у будівлі "Укртелекому". Наслідки окупації типові – розграбовані та зруйновані приміщення. 

Читайте: Окупанти влаштували собі лігво у Бородянському відділенні "Укртелекому" (фото)

Фото: скріншот відео

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, бородянка, макарів, укртелеком, штаб, інтернет, зв‘язок

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій