субота, 27 квітня 2024 г.

У Бориспільській міськраді дали пояснення щодо виконання обов’язків міського голови Борисенка

У Бориспільській міськраді дали пояснення щодо виконання обов’язків міського голови Борисенка

Обов’язки Бориспільського міського голови Володимира Борисенка щодо скликання сесії ради, ведення її засідання, підписання її рішень виконує секретар ради Владислав Байчас. В частині діяльності виконавчих органів ради обов'язки здійснює заступник голови Віталій Горкун. 

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Виконавчого комітету Бориспільської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування стосовно деяких питань здійснення повноважень сільських, селищних, міських голів та формування постійних комісій місцевих рад зазначив, що у зв’язку із призовом на військову службу під час мобілізації міського голови Борисенка Володимира Костянтиновича та тимчасової неможливості здійснення своїх повноважень, відповідно до чинного законодавства України, у разі неможливість здійснення сільським, селищним, міським головою своїх повноважень (тобто тимчасово) є підставою для здійснення секретарем відповідної ради лише частини повноважень голови, зокрема, щодо скликання сесії ради, ведення її засідання, підписання її рішень. 

"Закон України "Про місцеве самоврядування" визначає такі поняття, як постійна неможливість здійснення повноважень міського голови  (наприклад дострокового припинення повноважень, смерті) та тимчасової неможливості здійснення своїх повноважень (наприклад відпустка, тимчасова непрацездатність, мобілізація, відрядження)", – йдеться в повідомленні Виконкому Бориспільської міської ради.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, у пресслужбі наголосили, що тимчасова непрацездатність, відпустка, мобілізація, відрядження міського голови є обставинами, що унеможливлюють здійснення ним повноважень.

Тому відповідно до частини другої статті 42 Закону “Про місцеве самоврядування” їх повинен здійснювати секретар відповідної ради, окрім повноважень, пов’язаних з представницьким характером посади сільського, селищного, міського голови (представлення територіальної громади у відносинах з органами державної влади ), а також повноважень, реалізація яких прямо закріплена законом за іншими посадовими особами. 

Також, у пресслужбі Виконкому підкреслили, що додавання до назви посади керівника установи або самостійного структурного підрозділу слів "Виконуючий обов’язки" або "В.о." здійснюється на підставі розпорядчого документа (у випадку прийняття розпорядчого документа щодо покладання на певний період часу виконання обов'язків керівника на іншу посадову особу). 

Нагадаємо, що Бориспіль сколихнула звістка про вступ мера Володимира Борисенка до лав ЗСУ. Поки одні схвально реагували на раптову заяву очільника громади, інші мешканці міста були вкрай спантеличені і не розуміють: хто тепер виконуватиме його повноваження. Ба більше – мотиви такого рішення невідомі і виконкому міста та депутатському корпусу, для яких це також виявилось неочікуваним “сюрпризом”. Наразі мер Борисполя офіційно перебуває у відпустці, а тво голови є його заступник. 

Раніше KВ повідомила, що мер Борисполя Володимир Борисенко підтвердив своє приєднання до лав ЗСУ. Він заявив, що місто продовжує нормально функціонувати, готується до зими та опалювального сезону. В свою чергу, за словами секретаря міськради Владислава Бейчаса, питання про те, хто ж виконуватиме повноваження мера під час його відсутності на військовій службі, поки неузгоджене. 

Читайте: В Борисполі досі не вирішили хто керуватиме містом поки мер в ЗСУ

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, новини київщини, новини київської області, бориспіль, володимир борисенко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій