п'ятниця, 10 травня 2024 г.

У Білій Церкві намагаються привласнити приміщення комунальної власності

У Білій Церкві намагаються привласнити приміщення комунальної власності

У місті Біла Церква Київської області по вул. Богдана Хмельницького, 16 знаходиться комунальне приміщення. Будівля перебуває на балансі комунального закладу Київської облради “Навчально-курсовий комбінат” (КЗ КОР “НКК”), а фактично нею користуються приватні особи, що зараз намагаються остаточно вивести будівлю із комунальної власності. Більше трьох років точиться боротьба за право повернути приміщення в комунальну власність, балансова вартість якої, станом на 2018 рік, складала 452 054,96 гривень.

Як стало відомо KV із власних джерел, у травні 2018 року державний реєстратор комунального підприємства “Пшеничне” Федунець О.М. прийняв рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень № 41290065 про реєстрацію за Рябцевим М.В. права приватної власності на нежитлові будівлі та підсобні споруди, площею 363,4 кв.м. за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 16, м. Біла Церква Київської області.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

У Київській обласній раді зазначають, що рішення прийнято в порушення вимог ст. 27 Закону “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, без відповідних на те правоустановчих документів, а новий власник не має жодного відношення до цієї будівлі.

У березні 2019 року комісія комунального закладу Київської облради “Навчально-курсовий комбінат” під час загального огляду нежитлових приміщень виявила, що будівлі зайняті іншими фізичними особами самовільно, незаконно та не мають відношення до КЗ КОР “НКК”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

У листі від 09.09.2019 року № 05-01-17/2871-01 КЗ КОР “НКК” до Київської обласної  ради зазначено, що з інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта вбачається, що нерухоме майно по вул. Богдана Хмельницького, 16 в місті Біла Церква зареєстровано за іншими особами. Окрім того, Київська облрада, що згідно чинного законодавства приймає рішення про передачу комунального майна в державну, комунальну чи приватну власність, жодних рішень в цьому напрямку теж не ухвалювала.

За даним фактом, на підставі звернення представників обласної ради, Білоцерківським РУП ГУ НП 20.03.2019 розпочато кримінальне провадження (кримінальне провадження № 12019110030000811 від 20.03.2019 року). За більш як 2 роки жодну особу так і не притягнули до кримінальної відповідальності. Таким чином, Київська обласна рада позбавлена можливості розпоряджатися комунальною власністю, якою на даний час користуються вже Карук Віталій Вадимович та Осипчук Олексій Борисович. Не відомо, на яких підставах дане майно перейшло у власність зазначених осіб від Рябцева М.В. 

Зазначену інформацію разом з клопотанням накласти арешт на дану будівлю обласна рада передала до Білоцерківської окружної прокуратури. Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Дубановська І.Д. не задовільнила клопотання прокурора Білоцерківської окружної прокуратури та 02.08.2021 року відмовила у накладенні арешту на вказану будівлю, цим самим даючи можливість відчужити будівлю третім особам.

В обласній раді повідомили, що особи, які на тепер користуються комунальним майном, активно намагаються продати приміщення третім особам. Потенційним покупцям зазначають, що набули це приміщення у законний спосіб. Що, фактично, може призвести до втратити можливість повернути будівлю у комунальну власність.

Окрім того, Білоцерківська місцева прокуратура в інтересах територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області в особі Київської обласної ради звернулася до суду з позовом про витребування на користь громади із приватної власності зазначене майно.

Строк досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні закінчується 20 вересня 2021 року. Відтак, якщо правоохоронні органи не доведуть незаконність володіння комунальним майном приватними особами, повернути будівлю в комунальну власність буде нереально.

Фото з відкритих джерел

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, прокуратура, суд, біла церква, Київська обласна рада, приміщення, комунальна власність, навчально-курсовий комбінат

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій