субота, 27 квітня 2024 г.

Цієї ночі ворог обстріляв Одещину та Миколаївщину, постраждали двоє людей та інфраструктура

Цієї ночі ворог обстріляв Одещину та Миколаївщину, постраждали двоє людей та інфраструктура

В ніч на 26 вересня ворог завдав удару дронами типу “Shahed-136/131” по Одещині та Миколаївщині. На Одещині дрони влучили у припортову інфраструктуру, постраждали двоє людей. Також окупантами було пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення та близько 30 вантажівок. На Миколаївщині окупанти поцілили в обʼєкт інфраструктури та внаслідок падіння уламків ворожого безпілотника виникла пожежа на агропідприємстві. 

Про це KВстало відомо з повідомлень пресслужби Повітряних сил ЗСУ, голови Одеської ОВА Олега Кіпера та голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомив Олег Кіпер, протягом двох годин російські терористи атакували ударними безпілотниками Одеську область. Більшість дронів збита.

“На жаль, в Ізмаїльському районі відбулись влучання у припортову інфраструктуру. Постраждали двоє чоловіків, водії вантажівок. Одному з них медичну допомогу надали на місці, другого з важкою травмою руки ушпиталили”, – повідомив Кіпер. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також він додав, що окупантами було пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення, близько 30 вантажівок, 6 фур зайнялися. Вогнеборці ліквідували пожежі.

Віталій Кім повідомив, що в ніч на 26 вересня на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони збито шість ударних дронів типу “Shahed-136/131”.

“Вчора, 25 вересня, близько 21:00 місто Миколаїв зазнало ракетного удару. Влучання відбулось в обʼєкт інфраструктури на околицях міста. Детальна інформація уточнюється”, – повідомив Кім. 

Також вчора о 13:51 фіксувалися ворожі артилерійські обстріли по відкритій території за межами населених пунктів, о 22:43 по акваторії Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Крім того, у Баштанському районі внаслідок падіння уламків ворожого безпілотного літального апарату, збитого силами ППО, виникла пожежа на агропідприємстві. Наразі пожежу ліквідовано. Попередньо без постраждалих. 

В Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що цієї ночі було зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА “Shahed-136/131” з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – рф, мис Чауда – Крим).

“Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 26 ударних БпЛА “Shahed-136/131”. По маршруту слідування ударних дронів працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи”, – повідомили в силах ППО. 

Також варто додати, що у результаті ворожого обстрілу інфраструктури на Миколаївщині тимчасово обмежено рух поїздів між Миколаєвом та Херсоном.

“Пасажирів поїзда 218 до Херсона буде доставлено шатловими автобусами, організованими у співпраці з Миколаївською та Херсонською військовими адміністраціями. Такий же трансфер очікує на пасажирів на дільниці Херсон-Миколаїв”, – повідомили в “Укрзалізниці”. 

Нагадаємо, сьогодні розпочалася п’ятсот вісімдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Читайте: Протягом минулої доби під артилерійським вогнем окупантів опинилися близько 150 населених пунктів, – Генштаб ЗСУ 

Фото: телеграм-канал Олега Кіпера

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини україни, війна, війна росії проти україни, обстріли, Одеса, миколаїв, падіння уламків, Олег Кіпер, віталій кім

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій