п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Томенко: На піар Кличка та його команди були витрачені колосальні кошти з бюджету Києва

Томенко: На піар Кличка та його команди були витрачені колосальні кошти з бюджету Києва

На піар мера Києва Віталія Кличка та його команди, на переконання лідера партії “Рідна країна” Миколи Томенко, були витрачені колосальні кошти не лише так званих “інвесторів”, а й бюджетні гроші киян.

Про це на KV стало відомо з повідомлення лідера партії “Рідна країна” Миколи Томенко у Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Чим нинішня столична влада найбільше запам’яталась киянам –  шаленим марнотратством і власним піаром. На піар Кличка та його команди були витрачені колосальні кошти не лише так званих “інвесторів”, а й наші з вами – бюджетні. Нагадаємо, що на так званий міст Кличка витрачено більше 300 млн гривень. На утримання апарату виконкому КМДА та апарату Київради, де один керівник (популярно кажучи на апарат Кличка), передбачено близько 700 мільйонів гривень, на підтримку засобів масової інформації – майже 124 мільйони,” – повідомив Микола Томенко.

Політик нагадав, що під час карантину в столиці з`явили білборди з міським головою Кличком із закликом “досить шастать”. В КМДА тоді розповіли, що підприємці добровільно погодились розмістити так звану соціальну рекламу.

“Нещодавно одна газета, яка фінансується із бюджету, тобто нашими податками, почала рекламувати освітні гранти Київського міського голови на майже 2 млн гривень. та доплати перед виборами пенсіонерам, які теж оплатять кияни з бюджету. Якщо додати всі так звані видатки на піар та поточну діяльність Міського голови, можемо сказати, що кияни утримують мера на мільярд,” – відмітив Микола Томенко.

Лідер “Рідної країни” нагадав, що були й інші гучні проекти, які коштували киянам значних коштів.

“Сходи на Воздвиженку обійшлись майже 90 мільйонів гривень. На “сухий фонтан” в Сирецькому парку витратили 7,9 мільйонів гривень, а реконструкція фонтанів на Русанівці – 13 мільйонів. А фонтани на Майдані – великий і малий, -  обійшлись киянам 20 млн 32,5 тис. грн і 13 млн 582,6 тис. грн відповідно. А тим часом, поки міський голова збирає спонсорські гроші на свої піар-проекти, за які невідомо як потім буде розраховуватись, продовжується руйнування Національного художнього музею. Заклад були вимушені закрити через обвал портика. Нагадаємо, що дві родини – Терещенків та Ханенків, – були головними меценатами створення та наповнення одного з найбільших та найстаріших музеїв країни, який було відкрито в далекому 1904 році.  Для прикладу, лише родина Ханенків передала до музею 3 тисячі 145 експонатів зі своєї приватної колекції. Будьмо уважні: не виставила на тижневий огляд народу свою приватну колекцію, а безкоштовно віддала головному музею Києва,” – підкреслив Микола Томенко.

Він анонсував заборону витрат бюджетних коштів на діяльність ЗМІ, рекламу, концерти, будівництво фонтанів чи селфі-мостів.

“Команда “Рідної країни” буде ініціювати заборону витрат бюджетних коштів на діяльність ЗМІ, рекламу, концерти, будівництво фонтанів чи селфі-мостів. Міський бюджет має вирішувати нагальні проблеми киян. Все інше залишаємо для меценатів. Настав час навести лад в Києві,” – резюмував Микола Томенко.

Читайте: Томенко: Бюджет Києва повинен бути в інтересах киян, а не друзів мера

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, бюджет, реклама, Віталій Кличко, будівництво, вибори, мер, концерти, мости, ЗМІ, Микола Томенко, рідна країна, фонтани, піар

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
Календар подій