четвер, 2 травня 2024 г.

Тетіївська міськрада відмовилась виділити 10 млн гривень на потреби військових, - депутат Тетіївської міськради

Тетіївська міськрада відмовилась виділити 10 млн гривень на потреби військових, - депутат Тетіївської міськради

Голова Тетіївської громади Богдан Балагура відмовляється виносити на сесію міської ради проект рішення про виділення 10 млн гривень з бюджету для військовослужбовців, які були мобілізовані з громади. Проект рішення передбачає виділення коштів за рахунок скорочення інших видатків, на військове спорядження, автомобілі, безпілотні літальні апарати (дрони), аптечки та інші потреби окремих підрозділів ЗСУ в яких служать мешканці Тетіївської громади. Депутат Тетіївської міськради Руслан Майструк зазначає, що замість виділення коштів на потреби військовим планується витратити 14 млн гривень на капітальний ремонт одного з корпусів тетіївської лікарні, на що нещодавно Кабінет міністрів виділив 70 млн гривень. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook депутата Тетіївської міської ради Руслана Майструка

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“В середині серпня я написав депутатське звернення до Тетіївського міського голови щодо перерозподілу бюджету Тетіївської громади та виділення 10 млн гривень, за рахунок скорочення інших видатків, на військове спорядження, автомобілі, безпілотні літальні апарати (дрони), аптечки та інші потреби окремих підрозділів ЗСУ в яких служать мешканці Тетіївської громади”, – написав Майструк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Однак, за його словами, міський голова Тетієва Богдан Балагура відмовився виносити на сесію міської ради проект рішення про виділення 10 млн гривень з бюджету Тетіївської громади на військові потреби.

“А це лише 3% від бюджету громади. І навіть цих нещасних 3% не знайшлося для військових нашої громади. Голова громади показав, що йому плювати на 1000 мобілізованих жителів громади. А родини військових нехай і надалі збирають кошти як можуть і де можуть”, – додає Майструк. 

У відповіді на депутатське звернення, вказується, що бюджет громади є дотаційним та власні надходження, які складають близько 56% загального обсягу бюджету в складі з трансфертами не забезпечують діючу мережу бюджетних установ. 

“Нагадаю, що ще в 2020 році громада входила до рейтингу найкращих громад України.

А чому такий стан в громаді? Тому, що роздули штати. Раніше всі працівники міської ради поміщались в одному приміщенні міської ради, а тепер займають додатково всі поверхи ще й приміщення РДА. Навіщо, якщо того колективу було достатньо щоб управляти громадою? Достатньо було лише додати старост і спеціалістів в старостатах. Якщо на заробітні плати в 2018-2020 витрачали по 20 млн гривень на рік, то тепер майже 36 млн гривень. А чи не тому, щоб допомагати уникнути мобілізації і надавати відстрочки як орган місцевого самоврядування?”, – задається питанням депутат. 

Майструк додає, що на капітальний ремонт одного з корпусів тетіївської лікарні нещодавно виділили 70 млн гривень, після чого з’ясувалося, що громада має дофінансувати цей “нікому не потрібний ремонт” ще на 14 млн гривень із бюджету громади. 

“Тобто, дві будівлі вже стоять напівпусті в лікарні, а нам хочуть запарити ще одну будівлю-привид, але вже з ремонтом. В громади звісно про це ніхто не запитав. В мене складається враження, що голова громади забув, що в нас війна. І що це не приватне підприємство, де хочу даю кошти, хочу не даю. І що він зобов’язаний винести проект рішення про виділення коштів на ЗСУ на сесію. І що лише депутати приймають рішення. Бо це самоврядування, а не самоуправство”, – зазначив Майструк. 



Депутат додає, що сьогодні о 10:00 в приміщенні міської ради проходить сесія Тетіївської міської ради, тому він закликав родини військових ЗСУ та небайдужих мешканців прийти на сесію. 

Нагадаємо, у липні понад 1,7 млрд гривень субвенції з державного бюджету виділив уряд на відновлення медзакладів у 9 областях України. У рамках Програми з відновлення України планують відновити медзаклади у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. 

Читайте: Уряд виділив гроші на відновлення трьох медзакладів на Київщині 

Фото: Голос України 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини україни, новини київщини, бюджет, Руслан Майструк, богдан балагура, виділення коштів, тетіївська міська рада

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій