неділя, 5 травня 2024 г.

Суд зобов`язав компанію “Тедіс Україна”, яку пов`язують з екснардепом Холодовим, сплатити до держбюджету 548 млн гривень штрафу

Суд зобов`язав компанію “Тедіс Україна”, яку пов`язують з екснардепом Холодовим, сплатити до держбюджету 548 млн гривень штрафу

Верховний Суд України відмовив ТОВ “Тедіс Україна”, яка належить міліонеру Борису Кауфману та пов'язана з колишнім народним депутатом Андрієм Холодовим (фракція “Слуга народу”), у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ) у розмірі понад 274 млн гривень. Крім штрафу, компанія має виплатити ще і пеню, яка складає 274 млн гривень. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби АМКУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“3 серпня 2023 Верховний Суд відмовив ТОВ “Тедіс Україна” у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження рішення комітету від 17.03.2021 № 151-р. Згаданим рішенням товариство було оштрафовано на 274 млн гривень за виконання іншого рішення комітету № 551-р від 16.12.2016 не в повному обсязі. Зазначена постанова Верховного Суду прийнята на користь Комітету є остаточною та не підлягає подальшому оскарженню”, – повідомляють в АМКУ. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В АМКУ повідомляють, що у зв’язку із тим, що ТОВ “Тедіс Україна” після того, як рішення про відмову апеляційною інстанцією у задоволенні позовних вимог набрало законної сили, не сплатило штраф, накладений рішенням до його розміру нараховувалася пеня у розмірі 274 млн гривень. 

В АМКУ нагадують, що у 2016 році комітет визнав, що “Тедіс Україна”, займаючи у період з 2013 року по вересень 2015 року монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет, зловживало ним. За порушення компанію було оштрафовано на загальну суму понад 431 млн гривень.

“Цим же рішенням комітет зобов’язав товариство у двомісячний строк з дати його отримання припинити порушення та усунути причини їх виникнення, а надалі впродовж трьох років щомісячно звітувати АМКУ за встановленою формою про свої ціни та обсяги реалізації сигарет”, – додають в АМКУ. 

Зазначається, що штрафи товариство сплатило частинами протягом 2017-2020 років, однак додаткові зобов’язання не були виконані в повному обсязі. За це АМКУ в рамках нової справи знову оштрафував компанію на 274 млн 227,2 тис. гривень. 

“Відповідач оскаржив другий штраф до господарського суду, який став на його сторону, однак АМКУ надалі звернувся зі скаргою до апеляційної інстанції, яка підтримала законність рішення комітету”, – підсумовують в АМКУ. 

За даними системи Youcontrol, ТОВ “Тедіс Україна” зареєстрована у грудні 1999 року в Одесі. Основний вид діяльності – оптова торгівля тютюновими виробами. Бенефіціарами компанії значаться Борис Кауфман, Фенхаллс Річард Доріан та Річард-Марк Тейлор Даксбері. 

Зазначимо, що компанію пов’язують з колишнім народним депутатом Андрієм Холодовим, який вирішив достроково скласти депутатські повноваження. За даними проєкту "Схеми" видання "Радіо Свобода", наразі Холодов перебуває із сім'єю на Кіпрі, де в них – маєток і бізнес. Згідно з даними медіа, щонайменше в червні та липні 2022 року, а також – у травні та липні 2023 року Холодов перебував на цьому острові. Загалом від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року він виїжджав з України 12 разів.

Нагадаємо, у 2019 році Андрія Холодова та Андрія Єрмака (тоді – радника Президента України Володимира Зеленського) називали одним із нових “наглядачів” над Києвом, має відношення до торгівлі тютюновими виробами через київські кіоски на зупинках громадського транспорту. 

Також Холодову закидали отримання нелегальних доходів від торгівлі тютюном та використанню службового становища у профільному комітеті ВР для лобіювання тютюнового бізнесу своєї сім'ї. 

Читайте: Табачный квест: “слуга народа” Холодов обещает засудить всех, кто связывает его с продажей сигарет 

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, штраф, борис кауфман, андрій холодов, антимонопольний комітет україни, тов тедіс україна

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій