субота, 27 квітня 2024 г.

Шевченківський райсуд залишив під вартою ексрозвідника Романа Червінського до 15 вересня

 Шевченківський райсуд залишив під вартою ексрозвідника Романа Червінського до 15 вересня

Вчора, 30 серпня, Шевченківський районний суд продовжив арешт ексрозвідника Романа Червінського без можливості внесення застави до 15 вересня. Суддя також відкликав клопотання адвокатів викликати до суду Головнокомандуючего ЗСУ Валерія Залужного. Втім судді погодили долучити до справи інших свідків, зокрема генерал-майора Віктора Ганущака і колишнього співробітника ГУР Юрія Семенюка. Частина судового розгляду пройшла в закритому форматі. Засідання тривало понад 5 годин.

Про це KВ стало відомо з повідомлення нардепки Марії Іонової (Європейська Солідарність).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Суд відхилив нашу з Volodymyr Ariev, Тетерук Андрій, Олександр Турчинов, екскерівником ГУРу Василем Бурбою заяву щодо взяття на поруки розвідника Романа Червінського і залишив за гратами людину, яка роками героїчно захищала країну і планувала унікальну розвід операцію", – написала Іонова.

Возможно, это изображение 7 человек

На думку Іонової, таке ставлення вигідно тільки ворогам України.

"Україні потрібні круті спеціалісти, спецпризначенці та розвідники на фронті, а не за гратами та за безпідставними звинуваченнями у злочинах. Ганьба офісного "правосуддя", яка паплюжить країну, демократію та всю нашу боротьбу за незалежність. Фактично, це можна назвати диверсією і викачуванням мізків з української розвідки – зацікавленою у цьому може бути лише росія", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє 5 канал, підтримати Червінського на засідання прийшло понад пів сотні людей. Деякі з них пропонували відпустити Романа на поруки, серед них в. о. президента України у 2014 році Олександр Турчинов, нардеп Володимир Ар'єв та інші. Цю справу вони називають політичним замовленням.

Після оголошення рішення суду люди почали кричати "Ганьба!" і облили водою прокурора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Червінського підозрюють у справі про невдале викрадення російського літака. 23 липня 2022 року російські війська завдали ракетного удару по Кіровоградщині, зокрема і по аеродрому Канатове. За словами голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, 23 липня 2022 року загинули двоє працівників відомчої охорони трансформаторної підстанції та військовий. Поранили 19 людей. Слідство стверджує, що полковник без погодження керівництва самостійно завербував російського льотчика, дав йому координати аеродрому Канатове, що на Кіровоградщині, аби той посадив літак. Натомість спецоперація зірвалася і росіяни обстріляли цей аеродром через самовільні дії українських військових.

Сам полковник Роман Червінський пов'язує справу проти нього з заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим.

"Починаючи з розформування нашої частини, звільнення мене з військової служби, намагання мого переслідування, по експертизам. Це все робить, організовує, він курує правову систему всю – суди, СБУ. З СБУ чітко мені кажуть: "Це Татаров"", – сказав Червінський виданню Цензор.НЕТ.

За його словами, про це говорять люди, на яких він не може посилатися.

Раніше, як повідомляли ЗМІ, суд задовольнив клопотання про допит головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

"Ми з ним до цього розмовляли, й він обіцяв дати правдиві покази у цій справі", — повідомив адвокат Віктор Василюк.

Інший адвокат ексрозвідника Сергій Лисенко вважає, що суд вирішив проводити засідання у закритому режимі, щоб не допускати туди пресу. За його словами, суд також не взяв до уваги тих обставин, що мати Червінського на сьогоднішній день втратила зір, дружина отримала інвалідність, на його утриманні троє дітей.

Як повідомила мати ексрозвідника, Червінського тримають п'ятий місяць у одиночній камері.

Як писала KВ, народний депутат Володимир Ар'єв коментуючи підозру, яку вручила прокуратура його доньці, депутатці Київської міськради Ярині Ар’євій, розцінив її, як “очевидну помсту” за критику Офісу президента, і зокрема його голови Андрія Єрмака.

“Не було чим владі вдарити по мені – вдарили по дитині. Підло. Очевидна помста за мою критику Єрмака (голова Офісу президента Андрій Єрмак – KВ) і Ко та за захист офіцера-розвідника Романа Червінського, який викрив офіс президента у зриві спецоперації по вагнерівцях і якого кинули за грати”, – заявив Ар’єв.  

Читайте: Володимир Ар'єв називає вручення підозри його доньці Ярині “очевидною помстою” за критику голови Офісу президента Єрмака

Раніше KВ повідомила, що депутат Київради від “Слуги народу” Владислав Трубіцин, якого звинувачують в організації корупційної схеми ті отриманні хабара, 13 травня втік з України. САП звинувачує Владислава Трубіцина та ще п’ятьох осіб в організації корупційної схеми: за хабарі учасники кримінального провадження нібито надавали дозволи на розміщення мобільних точок торгівлі в семи районах Києва.

За матеріалами справи, корупційну схему курував заступник керівника Офісу президента Олег Татаров.

Читайте: Микитась рассказал о роли замглавы ОП Татарова в “Укрбуде”

Фото: Марії Іонової

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини україни, війна, суд, рф, арешт, офіс президента, гур, літак, олег татаров, аеродром, спецьоперація, ексрозвідник, роман червінський, шевченковський райсуд, політичне замовлення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.