неділя, 5 травня 2024 г.

Стало відомо, хто та за скільки відновлював будівлі реабілітаційного центру в Лютіжі

Стало відомо, хто та за скільки відновлював будівлі реабілітаційного центру в Лютіжі

Відновлювальні роботи у Всеукраїнському центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, що знаходиться в селі Лютіж на Вишгородщині, після пошкоджень окупантами виконувало столичне ТОВ “Сан Сістемс Девелопмент”. Як саме обирали підрядника, до кінця не зрозуміло, адже замовником був сам центр, тендер оголошував спонсор – Товариство Червоного Хреста в Україні, при цьому через Prozorro така закупівля не проводилася. Водночас відомо, що нинішній керівник ТОВ “Сан Сістемс Девелопмент” двічі безуспішно намагався стати депутатом Вишгородської міськради, при цьому останній раз балотувався від нині забороненої партії “ОПЗЖ”.

Як стало відомо з відповіді Товариства Червоного Хреста в Україні на інформаційний запит KВ, загальна вартість реконструкції всіх будівель та укриття Державної реабілітаційної установи “Всеукраїнський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю” становила 13,45 млн гривень (урочище "Туровча лісова", 2, село Лютіж Вишгородського району).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За вказані кошти, як розповіли в товаристві, в реабілітаційному центрі виконували поточний ремонт шести корпусів (№1-6), будівлі клубу-їдальні та укриття, а також капітальний ремонт корпусу №7. В листі зауважили, що товариством не закуповувалось жодного обладнання, необхідного для реабілітації пацієнтів. Водночас для забезпечення безперебійної роботи центру під час відключень електроенергії взимку, у вересні 2023 року Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста України передала центру генератор потужністю понад 125 КВт.

В товаристві уточнили, що підставою для відновлення центру став Меморандум між товариством (за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста), Мінсоцполітики та самим центром від 28.10.2022 року. Меморандум підписали в рамках реалізації проекту 17UA28 “Експертний проект: медична, соціальна, а також індивідуальна підтримка найбільш вразливих категорій населення, які постраждали від конфлікту в Україні”. 

Згідно інформації Червоного Хреста в Україні, замовником відновлювальних робіт в реабілітаційному центрі став сам центр. При цьому, в листі зазначається, що тендерну процедуру проводило товариство “відповідно до внутрішніх процедур”.

“У результаті проведення тендеру переможцем обрано підрядника – Товариство з обмеженою відповідальністю “Сан Сістемс Девелопмент”. Переможця зазначеного тендеру, обрано з урахуванням найменшої цінової пропозиції, якості і термінів виконання відновлювальних робіт на території центру”, – повідомили в товаристві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На сайті Товариства Червоного Хреста в Україні вдалося знайти інформацію про оголошення тендеру на проведення “поточного ремонту” Всеукраїнського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю в Лютіжі. Проте інформації про переможця там немає. Зазначимо, що через портал публічних закупівель Prozorro така закупівля не проводилася.


Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Сан Сістемс Девелопмент” (*) зареєстровано в 2019 році в Києві. Тривалий час компанія мала реєстрацію у Вишгороді. Засновник – Микита Мазуренко, керівник – Юрій Сухоцький. Людина з таким самим ПІБ – Сухоцький Юрій Олександрович – в 2015 році балотувалася до Вишгородської міськради від ВО “Батьківщина”, а у 2020 році – від нині забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

За результатами публічних закупівель ТОВ “Сан Сістемс Девелопмент” підписало лише 2 договори. Перший – з ПАТ "Українська залізниця" філія "Центр з ремонту та експлуатації колійних машин" на поставку шин за 451 тис. гривень, другий – з Вишгородською міськрадою на демонтаж пошкодженого внаслідок влучання ракети об’єкті по вул. Грушевського, 1 у Вишгороді майже 920 тис. гривень.

Раніше KВ повідомляла, що,1 вересня 2023 року у Міністерстві соціальної політики заявили про відновлення роботи Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, який був реконструйований після пошкоджень снарядами та уламками під час окупації столичного регіону. Спочатку від відомства, якому вказаний центр підпорядкований прозвучала інформація, що там було проведено реконструкцію всіх будівель та бомбосховища. Але згодом було заявлено про капремонт головного корпусу, де було пошкоджено дах та знищено одну із стін.

Враховуючи неузгодженість наданої Мінсоцполітики інформації, редакція KВ звернулася до нього із офіційним запитом для уточнення, які ж саме роботи виконувалися для відновлення роботи закладу. Однак у встановлені законодавством терміни відповідь надана не була. Зі скаргою про ненадання інформації посадовцями Мінсоцполітики редакція звернулася в Кабміну, в Секретаріаті якого попросили відомство надати запитувану інформацію.

Після цього у відомстві повідомили, що відповідь на запит надавали у встановлений строк, куди саме надсилали її – не уточнили. В наданій копії відповіді в Мінсоцполітики поінформували, що інформацією про реконструкцію реабілітаційного центру не володіють. При цьому через кілька днів редакція отримала листа від Товариства Червоного Хреста в Україні щодо відновлення реабілітаційного центру.

Читайте: В Мінсоцполітики не бажають оприлюднювати подробиці реконструкції реабілітаційного центру в Лютіжі

Міністерство соціальної політики з 19 липня 2022 року очолює Оксана Жолнович. Керівником “Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю” з кінця липня минулого року є Руслан Грищенко.

Фото: Всеукраїнський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю

* ТОВ “Сан Сістемс Девелопмент” (код ЄДРПОУ: 43428042)

КиївВлада

Альона Момот

Теги: новини києва, новини україни, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, вишгородський район, відновлення київщини, мінсоцполітики, лютіж, оксана жолнович, окупація київщини, всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.