субота, 4 травня 2024 г.

Справа Гринкевичів: майно художниці Соні Морозюк ДБР також планує арешувати

Справа Гринкевичів: майно художниці Соні Морозюк ДБР також планує арешувати

У Державному бюро розслідувань анонсували арешт майна Соні Морозюк – колишньої нареченої Романа Гринкевича, підозрюваного у шахрайстві з постачанням одягу для ЗСУ.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Наразі, у кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини – дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств. Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника", – йдеться у повідомленні.

Як повідомила радниця з комунікації ДБР Тетяна Сап’ян, передає “Еспресо.Захід”, необхідні документи для арешту майна вже скеровано Міністерству юстиції і після цього дані буду внесені у реєстр.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Це земельні ділянки у Київській, Львівській, Закарпатській областях, Львові. Це автівки преміум-класу, які датовані 2022 роком виробництва. Квартири, записані на тещу, дружину, сина", – зазначила Сап'ян.

Вона також додала, що є ухвали на арешт двох квартир у Києві та однієї у Харкові, а також земельної ділянки, які наразі перебувають у власності Софії Морозюк.

"Хочу закцентувати увагу на тому, що у переважній більшості це майно було придбано саме в умовах війни", – наголосила радниця ДБР.

Як йдеться у розслідуванні hromadske, 15 січня Соня Морозюк нібито позичила 6,7 мільйона гривень у своєї мами Ліліани Семенюти, яка зареєстрована як ФОП і надає різні послуги – від дизайну до прибирання будинків. Також на неї оформлена громадська організація "Вік Можливостей", про інший бізнес жінки невідомо.

Одна з квартир художниці розташована в ЖК "Альтер Его" на Новопечерських липках. Ціна таких апартаментів стартує від 6 мільйонів гривень. Приблизно стільки ж коштує друга квартира Морозюк, яка розташовується у ЖК "Пори року". Також ідеться про галерею, яка належить художниці.

Під приводом отримання позики від мами Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. За даними у держреєстрі, всі вони перебувають в іпотеці, а отже його не можна арештувати чи конфіскувати. 

Як писала KВ, 17 січня ДБР повідомило про підозру одному з найбільших постачальників Міністерства оборони України – львівському бізнесмену Ігореві Гринкевичу та чотирьом іншим учасникам злочинної групи, викритим на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Їх підозрюють у створенні й участі в злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст.255 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що компанії бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міноборони одягу на більш ніж 1,5 млрд грн. До виконання замовлень було залучено підконтрольні бізнесменові підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мають належних виробничих, складських й інших потужностей для виготовлення й зберігання речового майна для потреб Міноборони. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано збитків на більш ніж 934 млн грн.

Читайте: ДБР затримало сина бізнесмена Гринкевича, підозрюваного у постачанні неякісного одягу для ЗСУ

Фото: Соні Морозюк

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, зсу, збройні сили україни, ДБР, арешт, державне бюро розслідувань, квартири, ділянки, роман гринкевич, неякісний одяг, справа гринкевича, наречена, сон морозюк

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій