неділя, 19 травня 2024 г.

Спецпредставниця США з питань відновлення України: “Звикайте бачити мене тут”

Спецпредставниця США з питань відновлення України: “Звикайте бачити мене тут”

Спецпредставниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер, яка прибула з візитом в Україну, зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленським, представниками Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Американської торговельної палати. Чільна представниця американського уряду, призначена президентом Сполучених Штатів Джо Байденом у вересні 2023 року, щоб слідкувати за використанням в Україні американської допомоги на відновлення руйнацій, спричинених повномасштабним вторгненням росії в Україну, запевнила українську сторону: вона буде налагоджувати відносини між ключовими представниками приватного сектору США в галузі інвестицій, українським урядом та лідерами українського бізнесу.

Про це KВ стало відомо з офіційних повідомлень і звітів ЗМІ за підсумками візиту Спецпредставниці в Україну 16 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Хочу сказати одну річ. Звикайте бачити мене тут, тому що я повернуся. Це перша з багатьох поїздок, які я здійсню сюди. І, як сказав президент Байден: хочу запевнити народ України, що ви можете розраховувати на нашу підтримку", – наголосила Пенні Пріцкер на брифінгу, що відбувся на території музею-заводу Coca-Cola в селищі Велика Димерка на Київщині (жінку цитує “Інтерфакс-Україна”).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"У цій поїздці у мене були дуже продуктивні зустрічі з Американською торговельною палатою, з Національним антикорупційним бюро, зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, з президією Конгресу місцевих та регіональних влад, а також ми зустрілися з президентом Зеленським та його командою. І я хочу подякувати президенту за роботу з нашим посольством, щоб зробити ці поїздки можливими, і за таку тісну співпрацю з нашим посольством упродовж останніх років, особливо після початку війни", – сказала вона на брифінгу.

Запевнила, що перш ніж виїхати, вона також проведе зустрічі з лідерами місцевого бізнесу.

"Хочу сказати одну річ. Звикайте бачити мене тут, тому що я повернуся. Це перша з багатьох поїздок, які я здійсню сюди. І, як сказав президент Байден: хочу запевнити народ України, що ви можете розраховувати на нашу підтримку", – наголосила Спецпредставниця.

Читайте: США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 200 млн доларів

Як зазначила Пріцкер, на посаді спеціального представника з питань відновлення України вона працює з урядом України над підтримкою відкриття експортних ринків, мобілізацією прямих іноземних інвестицій та сприянням відновленню економіки.

"Я також докладаю зусиль щодо формування пріоритетів донорів через міжвідомчу платформу координації донорів. І під час цієї та майбутніх поїздок сюди я продовжу налагоджувати відносини між ключовими представниками приватного сектору США в галузі інвестицій, українським урядом та лідерами українського бізнесу", – сказала вона.

Читайте: У США відкрили гарячу лінію для повідомлень про корупцію в Україні

Президент України Володимир Зеленський, як повідомляє його пресслужба, під час зустрічі з американською гостею, зауважив, що всі партнери України докладно поінформовані про термінові потреби щодо посилення системи протиповітряної оборони нашої країни для захисту міст, маршрутів вітчизняного експорту та критичної інфраструктури.

Президент Зеленський ще зазначив, що “проєкти з відбудови потребують приватних інвестицій. Тому українська сторона розраховує на активне залучення американського бізнесу до довгострокових проєктів у найбільш перспективних галузях української економіки, як-от сільське господарство, машинобудування, хімічна промисловість тощо”.

Президент США Джо Байден оголосив про призначення колишнього міністра торгівлі Пенні Пріцкер на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. Як йшлося у заяві Білого дому, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками, міжнародними фінансовими установами, Пріцкер керуватиме зусиллями США, щоб допомогти відновити українську економіку.

За даними Forbes, сім’я Пріцкер – одна з найбагатших у світі, їхні загальні статки перевищують 30 млрд доларів, джерело багатства – Hyatt Hotels Corp. У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пенні Пріцкер відвідала Україну, зокрема, село Великі Пріцьки Київської області – звідси її предки наприкінці 19 століття поїхали до США.

Читайте: Американская тетушка: Киевский облсовет переименовал село Прыцки в Прицки

Фото: Пресслужба Президента України

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, володимир зеленський, президент україни, пенні пріцкер, спецпредставник сша

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій