четвер, 28 березня 2024 г.

Селище Гостомель може одержати статус міста

Селище Гостомель може одержати статус міста

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови Верховної Ради про віднесення селища Гостомель, що на Бучанщині, до категорії міст. На початку березня Президент України Зеленський вже присвоїв Гостомелю відзнаку "Місто-герой України".

Про це KВ дізналася із повідомлення у Telegram-каналі представника Кабміну Дениса Шмигаля у Верховній Раді (ВР) Тараса Мельничука.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Схвалено проект Постанови Верховної Ради "Про віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст", – йдеться у дописі.

Як зауважено на сайті "Децентралізація", за це рішення ще має проголосувати Парламент, бо саме до його повноважень, згідно з Конституцією України, належить віднесення населених пунктів до категорії міст.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що на підставі листа Гостомельської селищної ради від 25 листопада 2021 Київська обласна державна адміністрація звернулась до Кабінету Міністрів України з пропозицією розглянути можливість віднесення селища міського типу Гостомель до категорії міст.

Як повідомлялося, 6 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський своїм Указом присвоїв Гостомелю відзнаку "Місто-герой України".

Крім того, варто нагадати, що Гостомельська громада вже давно претендує на статус міста. Ще до війни, в громаді зауважували, що селище вже давно має всі підстави, аби увійти до категорії міст районного підпорядкування. Керівництво Гостомельської селищної ради зверталося до Київської обласної ради з питанням надання селищу Гостомель статусу міста ще весною минулого року.

Читайте: Проєкт “Децентралізація”: дві селищні громади Київщини заявили про бажання стати містом

Нагадаємо, як раніше повідомляла , у Гостомелі – політична криза. Мешканці міста-героя звернулися до Зеленського з проханням звільнити військового керманича Тараса Думенка. Йому закидають нехлюйство і відсутність бажання чистити місто від наслідків окупації. Натомість сам гостомельський керманич закиди у свій бік спростовує і заявляє: гра в політику для нього зараз не на часі. 

Читайте: Місто-герой. Гостомель

Фото: decentralization.gov.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, вру, гостомель, кму, гостомельська громада, місто-герой, статус міста

четвер, 28 березня 2024 г.
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.