вівторок, 19 березня 2024 г.

Розпочала роботу конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Розпочала роботу конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) минулої п'ятниці розпочала офіційну роботу. А вже сьогодні, 24 січня 2022 року відбулося її друге засідання, в ході якого члени конкурсної комісії поспілкувались з потенційними кандидатами та розповіли про основні правила конкурсу. 

Про це KV повідомили у конкурсній комісії з добору кандидатів на посади членів ВККС. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Як відмічається, під час другого офіційного засідання члени конкурсної комісії розповіли зокрема про те, що конкурс на посади ВККС буде відбуватиметься у два етапи.

На першому етапі буде проводитись добір кандидатів за результатами розгляду поданих ними документів, результатів спеціальної перевірки та відповідної інформації з відкритих джерел. Результатом цього етапу стане формування переліку кандидатів, допущених до співбесіди.

На другому етапі буде проведена співбесіда з відібраними кандидатами, за результатом якої конкурсна комісія визначить перелік кандидатів, який рекомендує на призначення Вищій раді правосуддя.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

До участі у конкурсі допускаються правники, що мають не менше 15 років професійного досвіду в сфері права. Конкурс серед правників, які бажають стати членами ВККС, відбудеться на засадах публічності та прозорості, обиратимуть кандидатів за критеріями доброчесності і професійної компетентності. 

За результатом конкурсу конкурсна комісія вибере 32 кандидата-переможця, що відповідають цим критеріям, а з їх числа Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС.

Заступник Голови Конкурсної комісії суддя Верховного Суду Іван Міщенко закликав всю правничу спільноту долучитися до відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та спробувати свої сили у конкурсі.

Нагадаємо, ВККС не працює вже більше двох років і для її поновлення на засадах прозорого конкурсу створена зазначена конкурсна комісія.

21 січня 2021 року під час першого засідання було обрано керівництво конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів ВККС. А саме головою обрано суддю Федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван у відставці Теда Зажечни, заступником голови – суддю Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Івана Міщенко. Також  було затверджено регламент конкурсної комісії, положення конкурсної комісії про проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС, методологія оцінювання відповідності кандидата критеріям доброчесності та професійної компетентності, а також форми заяви особи про намір бути призначеною членом ВККС з додатками.

Для забезпечення проведення добору кандидатів конкурсна комісія уклала Меморандум про співпрацю та обмін інформацією з Національним антикорупційним бюро України та заявила про наміри співпрацювати з громадськістю. 

Конкурс на зайняття вакантних посад членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розпочнеться 4 лютого 2022 року, а приймання заяв на участь триватиме до 4 березня 2022 року.

Призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є важливою складової судової реформи, адже дозволить поновити роботу ВККС з добору суддів на поповнення суддівського корпусу та проведення кваліфікаційного оцінювання діючих суддів.

Членами Конкурсної комісії є Сергій Верланов – суддя Київського апеляційного суду, Євген Мєзєнцев – суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, Іван Міщенко – суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, пан Роберт Брукхейсен – колишній спеціальний прокурор відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах Прокуратури Нідерландів, пан Тед Зажечни – суддя у відставці федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван Канади та пан Стівен Маркмен – голова Верховного Суду штату Мічиган США, у відставці.

Перший склад конкурсної комісії з добору членів ВККСУ було призначено наказом в.о. голови Вищої ради правосуддя відповідно до змін до Закону “Про судоустрій і статус суддів” 17 вересня 2021 року. Підготовчу роботу для забезпечення старту офіційної діяльності із проведення конкурсного відбору конкурсна комісія розпочала 19 листопада 2021 року. Під час своєї підготовчої роботи члени комісії працювали в групах по розробці відповідних документів. Загалом за час підготовчої роботи проведено близько онлайн 10 зустрічей.

Фото: з відкритих джерел

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новини києва, новини україни, суд, конкурс, вккс, суди

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій