субота, 20 квітня 2024 г.

Росія заперечує накопичення боєприпасів у зоні ЧАЕС, - Генштаб ЗСУ

Росія заперечує накопичення боєприпасів у зоні ЧАЕС, - Генштаб ЗСУ

Завершується тридцять четверта доба від початку ведення повномасштабної збройної агресії росії проти України. Противник відводить окремі підрозділи з території Київської та Чернігівської областей. Проте перегруповує основні сили  на Слобожанському та Донецькому напрямках. Та не полишає використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів. Ризик детонації російських боєприпасів залишається високим. 

Про це KВ дізналася з повідомлення Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"На Волинському напрямку суттєвих змін в складі та положенні окупаційних військ не зафіксовано. На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював спроби вогневого ураження підрозділів Збройних Сил України у районах населених пунктів Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка. Здійснює перегрупування військ та їх часткове відведення на територію республіки білорусь", – йдеться у дописі. 

У Генштабі зауважують, що на Сіверському напрямку ситуація залишається без суттєвих змін. Противник продовжує блокувати Чернігів, завдаючи вогневого ураження по цивільних та військових об’єктах. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити просування українських військ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснив відведення окремих підрозділів 1-ї танкової армії з району міста Суми за межі території України, продовжив здійснювати перегрупування військ з метою перекидання на інші напрямки. Посилив наступальні спроможності угруповання окремими підрозділами зі складу 20-ї загальновійськової армії західного воєнного округу у напрямку на Слов’янськ.

На Південнобузькому напрямку ворог вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів. Намагається підготувати підрозділи до відновлення наступальних дій", – наголошують у штабі. 

Крім того, корабельне угруповання противника продовжує відстежувати обстановку, ведення розвідки та ізоляції району ведення бойових дій в Чорноморській та Азовській операційних зонах.

"На території російської федерації, в районі населеного пункту Богучар, противник здійснює заходи зняття з довгострокового зберігання бойової та спеціальної техніки. Понад 40 відсотків зазначеної техніки перебуває в несправному чи неробочому стані", – йдеться у повідосленні.

Також в Генштабі зауважують, що російська федерація та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкту “Укриття” Чорнобильської АЕС. Діяльність російських окупаційних військ в будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження “Укриття” та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців. 

"Наголошуємо, що як і в більшості інших випадків, російська федерація та її агенти впливу поширюють дезінформацію. Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки Збройні Сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії. Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, у зв’язку з нехтуванням окупантами заходів безпеки, а також масовим використанням старих та некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим", – наголосили в ЗСУ. 

Проте противник ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення, тож продовжує зазнавати втрат.

Нагадаємо, на 6:00 годину ранку 29 березня 2022 року угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх них Збройні Сили України успішно стримують противника, на окремих напрямках наші війська здійснюють успішні контратаки.

Читайте: На окремих напрямках наші війська здійснюють успішні контратаки, – Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, війна росії проти україни, оперативна інформація, Генеральний штаб ЗСУ

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій