п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Російські окупаційні адміністрації створені лише на папері і не здатні контролювати місцеве населення, - ISW

Російські окупаційні адміністрації створені лише на папері і не здатні контролювати місцеве населення, - ISW

Російська окупаційна влада продовжує стикатися з проблемами встановлення постійного суспільного контролю на нещодавно окупованих українських територіях. Окупаційні адміністрації не здатні контролювати місцеве населення, примушувати використання російського рубля або проводити бюрократичні процеси. Також моральний дух особового складу ворожих солдат та примусово мобілізованих низький.

Про це, як передає KВ, заявили у щоденному огляді оглядачі перебігу війни з Інституту вивчення війни (ISW).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Російське військове керівництво продовжує відчувати ускладнення з достатнім формуванням сил і підтримкою морального духу мобілізованого особового складу.  У Генштабі України повідомили, що 1-й армійський корпус “ДНР” у складі 8-ї загальновійськової армії РФ проводить примусову мобілізацію на окупованих територіях Донецької області. Російська примусова мобілізація навряд чи створить значну бойову міць і загострить низький моральний дух і погану дисципліну в російських і довірених підрозділах. 2 червня 113-й полк ДНР опублікував відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому примусово мобілізовані воїни скаржаться, що всю війну провели на передовій у Херсоні без їжі та ліків, а мобілізаційні комітети не проводили необхідних медичних оглядів. і прийняті особи, стан здоров’я яких повинен був позбавити їх від служби”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадується також, що головне управління розвідки України додатково оприлюднило перехоплену телефонну розмову, в якій бійці “ДНР” так само скаржилися на те, що фізично непридатних людей примушували до служби, а мобілізовані підрозділи переживають масове пияцтво та загальний розлад. 

Російські війська також намагаються успішно замінювати військовослужбовців у бою та поза ним. Прес-секретар Одеського військового управління Максим Марченко заявив, що від 30 до 40% російського особового складу, який ротується з України, відмовився повертатися, що змушує російських командирів відправляти непідготовлені та невмотивовані підрозділи назад у бойові дії. Це узгоджується зі скаргами військовослужбовців ДНР на те, що практика ротації сприяє погіршенню морального духу та незадоволенню в підрозділах, які були примусово мобілізовані. 

“2 червня російські війська продовжували поступати на сході України, що продовжило поглиблювати, шліфувати і розвиватися.  Російські війська продовжили операції із захоплення Сєвєродонецька та подальші операції із захоплення Лисичанська. Російське військове керівництво, ймовірно, використає захоплення цих двох міст, щоб стверджувати, що вони “звільнили” всю Луганську область, перш ніж повернути до Донецької області, але навряд чи російські сили мають сили, необхідні для захоплення значної території в Донецькій області після подальших втрат. Сєвєродонецьк. Російські війська, очевидно, обмежені місцевістю на Донбасі, і надалі стикатимуться з труднощами, перетинаючи річку Сіверський Донець, щоб завершити оточення Сєвєродонецька-Лисичанська та просунутися далі на захід від Лимана у напрямку Слов’янська через Райгородок”, – прогнозують експерти.

Також наголошується, що російська окупаційна влада продовжує стикатися з проблемами встановлення постійного суспільного контролю на нещодавно окупованих українських територіях. 

“Російські окупаційні адміністрації “створені [лише] на папері” і не здатні контролювати місцеве населення, примушувати використання російського рубля або проводити бюрократичні процеси. Український центр опору зазначив, що українське мирне населення вітає партизанську діяльність, яка систематично саботує російське окупаційне правління.

“Російські операції з просування на Слов’янськ з південного сходу від Ізюма та на захід від Лимана продовжують мало просуватися і навряд чи досягнуть цього найближчими днями, оскільки російські війська продовжують віддавати перевагу Сєвєродонецьку за рахунок інших напрямків просування.

Російські війська продовжили штурм Сєвєродонецька та Лисичанська, щоб отримати повний контроль над Луганською областю.

Російські війська поступово просувалися навколо Авдіївки.

Українські контрнаступи на північному заході Херсонської області відкинули російські війська на східний берег річки Інгулець і, ймовірно, продовжуватимуть порушувати російські наземні лінії зв’язку (ГЛОК) уздовж траси Т2207.

Кремль продовжував проводити непослідовні окупаційні заходи на півдні України, що вказує як на широкий опір українців, так і на ймовірну нерішучість Кремля щодо того, як інтегрувати окуповану територію”, – резюмували експерти.

Нагадаємо, десятьом російським військовим, які мародерили на Київщині повідомили про підозру порушення законів та звичаїв війни. За такі дії їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте: Десятьом російським військовим, які мародерили на Київщині, повідомили про підозру (фото)

 Фото: архів

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, війна росії проти україни, окупанти, ворог, рашисти, окупація, огляд, схід

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій