неділя, 28 квітня 2024 г.

Ресторан “Ішак”: голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія дружньо зустрічається з нардепом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (відео)

Ресторан “Ішак”: голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія дружньо зустрічається з нардепом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (відео)

Голова парламентської фракції “Слуги народу” Давид Арахамія (на колажі внизу в центрі) на дружніх зустрічається з депутатами від “ОПЗЖ” народним депутатом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (на колажі внизу ліворуч) в столичному ресторані “Ішак” (раніше він називався “Єшак”) на вул. Велика Васильківська, 85/87. Серед ймовірних візаві очільника монобільшості також: депутат Київради від “ОПЗЖ” Сергій Мамоян (на колажі внизу праворуч) і його брат-прокурор Рустам Сутко, депутати Київради від “ОПЗЖ” Олександр Попов і Михайло Наконечний, депутат Закарпатської обласної ради від “ОПЗЖ” Владислав Каськів, напарник “вугільного барона” Віталія Кропачова та інші.

Про це KВ стало відомо з сюжету журналіста УП Михайла Ткача.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Шостого грудня 2022 року знімальна група “УП” зафіксувала дружню зустріч голови парламентської фракції “Слуги народу” Давида Арахамії з народним депутатом від “ОПЗЖ” (зараз “Платформа за життя та мир” на чолі з Юрієм Бойко) Суто Мамояном в київському ресторані “Ішак” (“Єшак”, “Echak”, “Eshak”) на вул. Велика Васильківська, 85/87.

Арахамія підтвердив “УП” факт зустрічі з Суто Мамояном. А нардеп від “ОПЗЖ” сказав виданню, що офіційні зустрічі він проводить в офіційних приміщеннях, а “в “Ішаку” їсть та зустрічається з друзями”.

Про Суто Мамояна КВ писала в 2019 році – з приводу другої черги реконструкції Поштової площі та ресторану “Компот”, який знаходиться на Поштовій і на той момент належав батьку Суто Мамояна – Чоло Ашоєвичу Мамояну. Сьогодні, за даними київського блогера та аналітика реєстрів Володимира Бондаренка, власником ресторану “Компот” на Поштовій є громадянин Литви Артур Данилов.

Зазначимо, в серпні 2018 року під час зустрічі з журналісткою та громадською активісткою Аннабелою Моріною в ресторані “Echak” Суто Мамоян запевняв, що “Echak” йому не належить, а також що він не любить Партію регіонів.

Що не завадило йому в 2019 році обратися до Верховної Ради (ВР) під №33 списку чергової спадкоємиці Партії регіонів – “ОПЗЖ” Медведчука-Льовочкіна-Бойка-Рабіновича та стати членом комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. В сесійній залі ВР Суто Мамоян сидить поруч з колегою по фракції, секретарем комітету ВР з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитром Ісаєнком (т.зв. квота “Медведчука-Столара”), який також є віцепрезидентом Конфедерації будівельників України та власником групи девелоперських компаній “Perfect Group”.

Ліворуч Дмитро Ісаєнко, праворуч Суто Мамоян

Наразі Дмитро Ісаєнко більш відомий, як товарищ і партнер лідера партії “Слуга народу” Олени Шуляк, яка 13 грудня очолила той самий комітет ВР, де Ісаєнко є секретарем, і в той же день за допомогою голосів “ОПЗЖ” протягнула у другому читанні містоглвалтівний законопроєкт №5655. В той же день, 13 грудня, Петіція Президенту Володимиру Зеленському про необхідність накладання вето на №5655 з рекордною швидкістю набрала понад 25 тис. голосів. Позавчора, 19 грудня, №5655 було направлено на підпис Президенту. Водночас Олена Шуляк через власні дій потрапила в ганебний скандал з воєнним інвалідом – ветераном війни – росією Олего Симорозом.

Детальніше: Лідерка “Слуги народу” Шуляк увірвалася в шпиталь до пораненого на війні київського активіста із звинуваченнями через містогвлатівний законопроєкт №5655

“УП” нагадала, що Суто Мамоян також потрапляв до новин в 2020 році, коли задекларував два “Land Cruiser” вартістю 20 тис. гривень кожний, а також дві квартири в Києві – кожна площею понад 100 метрів і вартістю по 500 тис. гривень. В коментарі 

“Радіо Свобода” нардеп від “ОПЗЖ” тоді сказав, що “биті позашляховики” він придбав на авторинку, квартири йому подарувала мати, а мільйонні заощадження в валюті (при зарплаті 8 тис. гривень на місяць) парламентарю подарував батько, той самий ексвласник ресторану “Компот” Чоло Мамоян.

В 2021 році Суто Мамоян, ставши власником паркетника “Rolls-Royce” за 400 тис. євро, взагалі відмовився пояснювати Bihus.Info походження цього авто.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“УП” зафіксувала візит до “Ішака” батька нардепа – Чоло Мамояна, а також його рідних братів: 

  • Рустама Сутко, який в 2019 році пройшов переатестацію в Генпрокуратурі і курував там діяльність Державного бюро розслідувань (ДБР), а зараз, за даними джерел “УП”, працює першим заступником прокурора Окружної (міської) прокуратури Києва, хоча офіційний сайт прокуратури це не підтверджує;

  • Сергій Мамоян, депутат Київради від “ОПЗЖ”, раніше – депутат Полтавської обласної ради від “Партії простих людей Сергія Капліна” (проєкт ексспівзасновника “ОПЗЖ”, нардепа від “ОПЗЖ” Сергія Льовочкіна).

В “Ішаку” був ще один родич народного депутата – Азиз Синотович Мамоян, який до 2019 року був фізичною-особою підприємцем і торгував овочами та фруктами. Наразі в нього немає жодного зареєстрованого бізнесу, що не заважає Азизу Мамояну приїздити до ресторану на дорогій автівці в супроводі охорони.

В числі друзів, з якими в “Ішаку” зустрічається Суто Мамоян, “УП” зафільмувала:

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Олександра Попова, ексголову Київської міськдержадміністрації (2010-2014 рр);

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Михайла Царенка, ексгендиректора комунального об’єднання “Київзеленбуд”;

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Олександра Плужника, ексначальника столичного УБОЗ;

  • депутата Закарпатської облради від “ОПЗЖ” Владислава Каськіва, який за часів президента-втікача очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, а потім втік, потрапив до міжнародного розшуку і 2017 році був екстрадований з Панами.

Серед друзів Суто Мамояна, з якими він зустрічається в “Ішаку”, “УП” також зафіксувала Дмитра Вацнера, який наразі є власником донецького ТОВ “АВ-Синергія” (бізнес в сфері вуглевидобування та будівництва), а в 2020 році був підозрюваним в справі НАЗК про заволодіння 50 млн гривень у видобувних держпідприємствах – т.зв. схеми Віталія Кропачова, “вугільного барона” часів п’ятого Президента України Петра Порошенка.

“Джерела “УП” в бізнес-колах кажуть, що нещодавно Вацнер разом з Мамояном літали до Дубаїв з бізнесових питань… Суто Мамоян зазначив у відповіді “УП”, що їздив в Дубаї в короткострокове ділове відрядження – щодо поставок для ЗСУ”, – сказано в сюжеті.

Журналісти “УП” серед, як вони стверджують, постійних гостей Суто Мамояна зафільмували екскерівника Державного управління справами (часів Януковича) Андрія Кравця, який зараз є девелопером. KВ писала про складні ситуації з його об’єктами – другу чергу будівництва на Поштовій площі та Гостиний двір. Син Андрія Кравця – Володимир Кравець – депутат Київради від “ОПЗЖ”.

Крім того, серед гостей Суто Мамояна зафіксовано Сергія Коротких (“Боцмана”) - експівзасновника батальйону “Азов” та партії “Національний корпус”.


Нагадаємо, керівництво ВР та партії “Слуга народу” жорстко гальмують прийняття законопроєктів про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” (проєкт постанови №7694) і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій (урядовий законопроєкт №7476).

Читайте:

Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”

Колаж: KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, київрада, опзж, слуга народу, прокурор, київзеленбуд, олена шуляк, дмитро ісаєнко, вадим столар, віктор медведчук, давид арахамія, віктор янукович, конфедерація будівельників україни, сергій льовочкін, державне управління справами, юрій бойко, володимир кравець, олександр попов, суто мамоян, михайло царенко, №5655, андрій кравець, №7476, №7694, віталій кропачов, eshak, чоло мамоян, фракція слуги народу в вр, сергій мамоян, дмитро вацнер, ав-синергія, олександр плужник, убоз, владислав каськів, закарпатська обласна рада, азиз мамоян, ресторан ішак, ресторан єшак, ресторан echak, народний депутат від опзж, рустем сутко, сергій коротких боцман

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій