середа, 24 квітня 2024 г.

Рада призначила новим омбудсменом Дмитра Лубінця

Рада призначила новим омбудсменом Дмитра Лубінця

Верховна Рада (ВР) призначила на посаду Уповноваженого ВР з прав людини (омбудсмена) Дмитра Лубінця (на фото), який до цього входив до парламентської групи “За майбутнє”. В якості омбудсмена він заступив нещодавно звільнену Радою Людмилу Денісову. Кандидатуру Лубінця запропонував сесійній залі спікер Руслан Стефанчук.

Про призначення Дмитра Лубінця омбудсменом KВ стало відомо з повідомлення народного депутата Ярослава Железняка в Telegram.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Після годинного обговорення, Дмитро Лубінець підтриманий на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. ЗА – 250 голосів, – повідомив Железняк.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Дмитро Лубінець був обраний до ВР IX скликання в 2019 році за мажоритарним округом №60 (Донецька область) як безпартійний самовисуванець. Разом з іншими мажоритарниками увійшов до групи "Партія "За майбутнє", яку контролює Ігор Палиця – нардеп, колись близький до олігарха Ігоря Коломойського. В попередньому скликанні був нардепом, що обрався на тому ж окрузі від “Блоку Петра Порошенка” (був членом партії п’ятого президента, фракції "БПП", а під самий кінець каденції вийшов з неї і став позафракційним депутатом).

Рух "Чесно" нагадує, що Лубінець був одним з 59 депутатів, які підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Пізніше, у грудні 2021 року був серед депутатів, що подали законопроект з пропозицією відновити змішану (пропорційно-мажоритарну) систему виборів. Ініціатори пропонують відтермінування зміни системи виборів нардепів зі змішаної (пропорційно-мажоритарної) до виключно пропорційної до 2027 року.

До парламентської кар’єри Дмитро Лубінець у 2010 році був обраний депутатом Волноваської міської ради 6 скликання від “Фронту Змін” за 9 мажоритарним округом, був членом партії.

Працював юристом у КФГ “Практика”, був приватним підприємцем.

Закінчив Донецький Національний Університет за спеціальністю “міжнародні відносини” та НЮА ім.Я.Мудрого за фахом “правознавство” (судово-прокурорська спеціалізація).

Як інформувала KВ, попереднього обмудсмена – Людмилу Денісову – Рада звільнила з посади 31 травня ц.р. В “Слузі народу” публічно їй закидали те, що вона під час війни не користується належним чином своїми повноваженнями для полегшення страждань українців, а до того ж тривалий час після 24 лютого вона провела за кордоном, але не в росії чи білорусі, де, мовляв, її статус та повноваження могли би допомогти полоненим, депортованим та потерпаючим від окупації мешканцям Херсонщини, а у Давосах, Віднях, Варшавах та інших теплих спокійних західних європах”.

Читайте: Рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженого ВР з прав людини

Фото: “Гордон"

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, Верховна Рада, людмила денисова, омбудсмен, дмитро лубінець

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій