неділя, 19 травня 2024 г.

Президент Зеленський узяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав – членів ЄС у Києві (відео)

Президент Зеленський узяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав – членів ЄС у Києві (відео)

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав – членів Європейського Союзу (ЄС), яке відбулося в Києві. Глава Української держави зазначив у виступі перед світовими дипломатами, що сьогоднішнє виїзне засідання міністрів зовнішньополітичних відомств країн ЄС – це не лише вагомий прояв солідарності з Україною, але й новий крок на посилення Європи, що додає їй лідерства та ініціативи. Міністри закордонних справ країн ЄС на неформальній зустрічі в Києві обговорили ситуацію в Україні, зокрема, підтримку Формули миру Президента Зеленського.

Про це KВ дізналася з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України 2 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, Володимир Зеленський окреслив низку першочергових кроків, які можуть “додати Європі лідерства” й захистити Україну в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну.

“Серед таких важливих кроків, які мають бути зроблені, Президент України назвав: по-перше, активність в оборонній підтримці України та захисті життя (постачання зброї, снарядів, розширення спектра підготовки українських воїнів і збільшення спільних виробничих потужностей ОПК); по-друге, залучення якнайбільше світових лідерів і держав до реалізації Формули миру; по-третє, приєднання ще семи держав європейської спільноти до безпекових гарантій для України на шляху до НАТО; по-четверте, активізацію роботи щодо нового санкційного пакету Євросоюзу проти Росії та розширення санкцій проти Ірану; по-пʼяте, початок уже цього року переговорів щодо членства України в ЄС, затвердження інституціями Євросоюзу фінансового інструменту для України – Ukraine Facility, а також прискорення роботи в Євросоюзі щодо спрямування заморожених російських активів на фінансування відновлення в Україні завданих війною руйнувань”, – сказано в релізі пресслужби Президента.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Наша з вами перемога прямо залежить від нашої з вами співпраці: що більше буде наших із вами сильних та принципових кроків, то швидше закінчиться ця війна. Справедливо закінчиться. Відновленням нашої територіальної цілісності та надійним гарантуванням миру для всієї Європи”, – сказав Володимир Зеленський.


Як інформувала КВ, 2 жовтня 2023 року Київ став місцем зустрічі міністрів закордонних справ країн – членів ЄС. Майже всі міністри прибули до Києва для цієї зустрічі особисто. На рівні глав МЗС представлені Іспанія, Бельгія, Данія, Кіпр, Ірландія, Литва, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Словаччина, Мальта, Естонія, Болгарія, Австрія, Румунія, Фінляндія, Хорватія, Німеччина, Португалія, Словенія, Франція, Чехія, Швеція. Польща представлена заступником міністра Войцехом Гервелем, Латвія – держсекретарем Андрісом Пелльсом, Угорщина – заступником держсекретаря Жолтом Бунфордом.

"Такі зустрічі називаються неформальними, тому що, по-перше, вони проводяться за межами Європейського Союзу, а по-друге, тому що вони вважаються політичними дебатами високого рівня, що не мають на меті досягнення конкретних висновків і рішень, а є своєрідним мозковим штурмом, який нам потрібно провести серед нас і разом із вами, щоб подивитися на ситуацію через війну проти України, як Європейський Союз підтримує Україну і як ми продовжуватимемо це робити. Ми вивчатимемо Формулу миру Зеленського, щоб зібрати більше підтримки в усьому світі та підготуватися до саміту", – зазначив верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель під час спільного підходу до ЗМІ разом із главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві.

Боррель наголосив, що зустріч у Києві – це бажання показати прихильність і готовність Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну, яка бореться з агресією рф.

“Це історичний день. Вперше міністри держав-членів ЄС зустрічаються за межами нинішніх кордонів Євросоюзу, але в межах його майбутніх кордонів. Я переконаний, що ця зустріч пришвидшить європейську інтеграцію України”, – заявив у свою чергу міністр закордонних справ України.

Кулеба також сказав, що сьогодні “немає важливішої мети, аніж забезпечити переконливу перемогу України. Ця війна має завершитися справедливим і тривким миром згідно з Формулою миру Президента Зеленського. Це складне завдання. Але це єдиний шлях до вільної та мирної Європи”.

Читайте: Президент Зеленський зустрівся у Києві з генсеком НАТО Столтенбергом (відео)

Фото: Пресслужба Президента

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, володимир зеленський, президент україни, мзс, європейський союз, Дмитро Кулеба, Жозеп Боррель, неформальна зустріч

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій