п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

“Покажіть людям той законопроект, покажіть ту вашу антикорупційну стратегію!”, – Тетяна Монтян та партія “Спільна дія”

Після успішного провалу люстрації влада успішно завалила відкриття реєстрів, а отже поховала боротьбу із корупцією. Але продовжує робити вигляд, ніби “не все ще втрачено!”

Схоже на те, що молоді просунуті міністри “нової формації”, вже встигли притертися у старій системи. Піар – наше все … на втіху необізнаному електорату і заради локшини на вухах “старшого Західного брата”. На величезний жаль, лише так можу пояснити раптове прозріння міністра юстиції Петренка щодо відкриття реєстрів. “… без цього прибрати корупцію із системи держєєстрації і державного сектора буде складно”. Юначе міністре, не складно, а взагалі – неможливо! Тому лише скажу словами класика: “Не вірю!”

По-перше, що заважало прийняти вже готовий законопроект за номером 4728 про відкриття реєстрів і кадастрів (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=50689). В травні Верховна Рада його провалила. Не вистачило голосів навіть для того, щоби поставити на розгляд – лише 106.

Тепер, за словами Петренка, вони будуть наполягати! А чого тоді не наполягли? Тим більше, що до обрання президента народні депутати ще якось прислухалися до вмовлянь прем’єр-міністра та тиску голови Верховної Ради Турчинова. А зараз ці слова викликають лише гіркий сміх. Нардепи різних кольорів і орієнтацій стеляться лише під президента Порошенка, щоби у разі перевиборів якось пропхнутися у парламент наступного скликання.

По-друге, про яку таку антикорупційну стратегію Кабміну говорить міністр Петренко? Він сам її бачив своїми очима? Якщо так, то нехай всім покаже. На прийнятті якого такого законопроекту міністр збирається наполягати? Де документ?

Навіщо говорити – покажіть його громадськості. Не лише покажіть, але надайте експертам для обговорення, критики, залучайте для роботи над ним тих спеціалістів, хто має достатні знання і кваліфікацію саме у цих питаннях. Очевидно, що у міністра юстиції і його молодої команди нічого подібного немає. Щодо народних депутатів, то зроду не повірю, що вони ухвалять закон, який змусить їх роздягтися до спіднього і виставити на публічний огляд все награбоване роками.

Особисто для мене саме огидне, що може трапитися – те, що ця влада заїздить, затере тему і поховає остаточно вирішення найважливішого для країни питання. Адже лише коли стане відкритою і доступною усьому народові інформація про майно, статки, рахунки і все-все-все, чим володіють держслужбовці всіх рангів та їхні родини (не ті “творчі” декларації, що малює Тимошенко та інші “слуги народу” перед кожними виборами), ми почнемо ламати руйнівну машину тотальної корупції і грабіжництва. 

Народ у черговий раз надурили болтологією про боротьбу із корупцією,  про люстрацію та про призначення “професіоналів” на державні посади.

А отже, Україна на багато років вперед втратила шанс виповзти із гнилої ями, в якій перебуває всі 23 роки пафосної “незалежності” від начебто справжнього народовладдя.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Теги: коррупция, минюст, заявление, монтян, петренко, спильна дия, болтология

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій