п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Печеряни вимагають у КМДА змусити землекористувача укріпити Кловський схил

Печеряни вимагають у КМДА змусити землекористувача укріпити Кловський схил

Столичні активісти наполягають на проведенні негайної реконструкції схилу Кловського яру, який був визнаний місцевою владою зсувонебезпечним та давно потребує укріплення підпірної стіни і зливової каналізації. Кажуть, інакше зсув в історичному центрі Києва може статися вже найближчим часом і пошкодити навколишні будівлі та майно киян. 

Про це KВ дізналася із сюжету в прямому ефірі телеканалу “Прямий”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У сюжеті зауважено, що Кловський схил між вулицями Мечникова, 7-А та Мар'яненко, 14, вже багато років потребує капітального укріплення, а сам його стан визнаний аварійнонебезпечним ще у 2019 році. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також повідомляється, що за експертизами науково-дослідних установ ще у 2018 році орієнтовна вартість таких робіт оцінювалася у понад 80 млн гривень.


Тоді один із забудовників обіцяв провести ці роботи, але справу до кінця так і не довів.

“Наразі така ситуація: всі ці стічні води стікають, підтоплюють будинки і Київська міська державна та Печерська районна адміністрації впродовж трьох років нічого не роблять. Є Рішення комісії по надзвичайним ситуаціям, в яких чітко прописані ті алгоритми робіт, які потрібно зробити. Ми просимо і вимагаємо від керівництва КМДА та Печерського району зобов'язати землекористувача “Буд-інформ” зробити підпірну стіну для того, щоб будинки, які знаходяться на вулиці Мечнікова, не просідали і не потерпали від природних катаклізмів”, – заявив активіст ГО “Не мовчи” Орест Гаранджа.

Крім того, активісти вимагають завершення облаштування зливової каналізації, а також монтаж дренажних колодязів. Такі заходи б убезпечили мешканців цього району від зсувів та підмиття житлових будівель, які розташовані поряд із схилом. 

“З кожним роком ситуація погіршується, про це свідчать дані Державного наукового інституту будконструкцій. Відбувається значне вимивання грунту на схилі від неконтрольованого збільшення рівня підземних вод. А підпірна стіна вже непридатна для подальшого використання, їй присвоєно 3тю категорію небезпеки. Громадські активісти вимагають негайного проведення роботи з завершення зливової каналізації. Ремонтні роботи потрібні якнайшвидше”, – йдеться у сюжеті.

“Це дасть можливість кожного року мати можливість мешканцям спокійно спати і не переживати, що їхні будинки будуть підмиті. Також просимо звернути увагу на те, що треба зробити каналізаційні люки, водовідведення належним чином, щоб вода, яка збирається на схилах Кловського яру, стікала в каналізаційні люки. На превеликий жаль, нічого не зроблено, і ми бачимо, що відбувається на даних схилах”, – додав Гаранджа.

За словами активістів, причиною підвищення ризику зсувів є стара зношена зливова каналізація, і її заміна мала би бути пріоритетним питанням. Іншим важливим етапом робіт є укріплення самого схилу. Адже на місцевості виявлені небезпечні геологічні процеси ерозії ґрунтів, що вже визнавали раніше.


Нагадаємо, про те, що схил Кловського узвозу в районі вулиці Мечникова 7-А може в будь-який момент зсунутися, раніше повідомляли фахівці  ДП “Державного науково-дослідний інститут будівельних конструкцій”. Якщо це станеться – трагедія торкнеться мешканців багатоповерхівок та пацієнтів Олександрівської лікарні. 

Читайте: Ділянку Кловського схилу біля вулиці Мечникова, 7-А визнали небезпечною для навколишніх будинків через ймовірність зсувів

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероника Злацька

Теги: новини києва, війна росії проти україни, напад росії на україну, Київ, забудова, мечникова, експертиза, активісти, дослідження, громадська організація, Мечникова 7Б, кловський узвіз, зсуви, зміцнення спуску, дренажна система, технічний стан

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій