середа, 24 квітня 2024 г.

Обустройство международного пункта пропуска на границе с Беларусью отложили на неопределенный срок

Обустройство международного пункта пропуска на границе с Беларусью отложили на неопределенный срок

Администрация КОГА распорядилась подготовить предложения по изменению классификации межгосударственного пункта пропуска через госграницу "Вильча - Александровка". Рабочая группа столкнулись с рядом проблем в реализации обустройства нового пункта пропуска на украинско-белорусской границе. Основная из них - возобновление финансового сотрудничества с руководством Республики Беларусь.

Об этом KV узнала из распоряжения № 206, которое подписал глава Киевской ОГА Александр Терещук от 03.04.2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Утвердить состав рабочей группы по подготовке предложений по изменению классификации межгосударственного пункта пропуска через государственную границу "Вильча - Александровка" и развития соответствующей инфраструктуры при Киевской облгосадминистрации”, - говорится в документе.  

Сообщается, что рабочая группа должна подать соответствующие предложения на рассмотрение губернатору Терещуку до 10 октября этого года.

В комментарии KV депутат Киевского облсовета Иван Ступак рассказал про проблемы в реализации проекта обустройства нового пункта пропуска через государственную границу "Вильча - Александровка", которые могут повлиять на всю дальнейшую работу их группы.

“По предварительной информации - Беларусь не желает сотрудничать. Они направили письмо украинской пограничной службе, в котором сообщили, что в настоящее время вопрос установления нового пункта пересечения границы не является актуальным и средств на это у них нет. Хотя еще осенью, во время регионального совета в Гомеле, Президент Беларуси придерживался иного мнения, утверждая, что это перспективный проект и был настроен сотрудничать в его реализации. Пока ситуация остается неопределенной. В настоящее время комиссия на заседания не собиралась. Возможно, после выборов работа снова активизируется”, - говорит он.

Также Иван Ступак рассказал, что в КОГА проходили заседания при участии пограничной службы, фискальной службы, администрации зоны отчуждения. На них обсуждались такие нюансы как то, что пункт будет находиться в зоне заповедника и необходимо будет провести изъятие земли и подготовку соответствующих для этого документов.

Также в планах работы группы - рассмотрение возможности финансового сотрудничества с международными организациями для реализации обустройства пункта пересечения.

Напомним, на территории Полесского района Киевской области планировали обустроить новый международный таможенный пункт пропуска общего контроля между Украиной и Беларусью. Чтобы установить полноценный пропускной переход на Киевщине, Украине требуется поднимать целину после аварии на ЧАЭС. Ведь в сотне километров от столицы нет ни дорог, ни электричества, ни социальной инфраструктуры.

Читайте: Под Чернобылем может появиться новый таможенный переход

Фото: politeka.net

КиевVласть

Инна Михно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, власть киевщина, киевоблсовет, распоряжение, администрация, беларусь, иван ступак, государственная граница, депутат облсовета, вильча, гомель, пропускной пункт, александровка, региональный совет

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.