субота, 27 квітня 2024 г.

Нардеп Столар за рік війни задекларував квартиру у Монако, пентхаус в Еміратах і бізнес у Дубаї, - ЗМІ

Нардеп Столар за рік війни задекларував квартиру у Монако, пентхаус в Еміратах і бізнес у Дубаї, - ЗМІ

Колишня дружина нардепа Вадима Столара у 2022-ому стала власницею 6 нових компаній у ОАЕ. Родина також орендувала нерухомість в Дубаї та Монако, а ще розмістила гроші в низку світових банків.

Про це, як стало відомо KВ, йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що Вадим Столар (на фото), обраний в парламент від нині забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”, є одним з найбільш скандальних і неоднозначних народних депутатів. Ще до початку повномасштабного вторгнення, за даними журналістів, він виїхав з України. В подальшому Михайло Ткач з “Української правди” знайшов нардепа на Лазуровому узбережжі Франції, де, за інформацією Михайла, Столар орендував маєток.

"Щоправда, в декларації за 2022-й, яку депутат подав нещодавно, будинку не знайшлося. Зате там є дані про оренду квартири на майже 600 квадратних метрів у Монако. На сайті компанії, в якої нардеп нібито орендував цю квартиру, є помешкання зі схожою площею. Коштують вони 130 000 євро на місяць", - повідомляє видання. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Це не єдине закордонне житло в документі. Тут сказано, що родина також орендувала пентхаус в ОАЕ, площею у майже 500 квадратних метрів. Орендували у компанії Anita Rajan Sippy & Rajan Ram Sippy. Аніта та Раджан Сіппі це подружжя болівудських акторів, які свого часу були популярними в Індії. В 90-х вони перебралися у Дубаї. Зараз вони займаються бізнесом: приймають гостей у власному ресторані в стилі Болівуду і, судячи з декларації Столара, здають в оренду помешкання. Схожі за площею апартаменти в Дубаї коштують від 800 000 до 1 млн доларів на рік. А це 60-80 000 доларів на місяць.

"У Дубаї, схоже, переїхав і бізнес нині вже колишньої дружини нардепа", - зазначають журналісти.

Судячи з декларації Інна Майструк у 2022-му стала власницею аж шести нових компаній в Об’єднаних Арабських Еміратах. Дві з них мають назву ідентичну до української будівельної компанії – ENSO, про зв’язки зі Столаром якої Bihus.Info вже неодноразово розповідали раніше. ENSO INVESTMENT L.L.C. та  ENSO DEVELOPMENT L.L.C. зареєстрували у Дубаї в травні-червні 2022 року. 

Так, з назвою ENSO INVESTMENT є профайл компанії на Linkedin. Там вказано, що ENSO релокувалася в Емірати у травні 2022 року з України. А ще, що вона є бенефіціаром групи компаній, яка консультує бізнесменів, розвиває нерухомість, ІТ-технології та займається прокатом розкішних автомобілів. За назвою другої компанії  ENSO DEVELOPMENT, ми натрапили на дубайський веб-сайт з таким же логотипом як і в української будівельної компанії.

Судячи зі сайту і Linkedin обох дубайських ENSO, офіс цього холдингу розмістили в розкішному хмарочосі Boulevard plaza 2. Ціна на оренду невеликого офісу в цій будівлі стартує від 300 000 доларів на рік. 

"Цікаво, що гроші родини тепер також, судячи з декларації, “переїхали”. У декларації йдеться, що у 2022-ому Столар та його рідня зберігають понад три мільйони доларів у банку на острові Домініка, понад два мільйони євро в Австрійському Oberbank та 700 000 доларів у банках Дубаї. В декларації за попередній рік про світові банки не йшлося, Столар і його родина зберігали кошти або в готівці, або в українських банках", - повідомляє видання.

Нагадаємо, рік тому, народні депутати від забороненої партії “позиційна платформа – За життя” Вадим Столар та Ігор Абрамович , які від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну проживали на Лазуровому узбережжі, повернулись в Україну.

Читайте: Нардепи від забороненої ОПЗЖ Вадим Столар та Ігор Абрамович повернулись в Україну з-за кордону – ЗМІ

Як інформувала KВ, у серпні 2022 р. “Українська правда” опублікувала свідчення того, що найодіозніші постаті українського політичного істеблішменту, що сколотили свої статки на фактичному розкраданні державного й комунального майна, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну дружно втекли на свої вілли та у свої маєтки.Найбільше скупчення біженців-мільйонерів та біженців-мільярдерів виявлено в Монако та під Ніццею.

Там пересиджували війну одіозний київський “смотрящий” і забудовник Вадим Столар, ексголова адміністрація президента Віктора Януковича й один з екслідерів “ОПЗЖ” Сергій Льовочкін, брати Суркіси разом зі своїими родинами та багато інших. Частина з них живе то на Лазурному узбережжі Франції, то у Відні, то просто катається на власних яхтах за десятки мільйонів гривень. 

Читайте: Нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар продав свій медіахолдинг Live.Network

У березні 2022 року Вадим Столар на своїй сторінці у Facebook закликав підтримати благодійний фонд Future for Ukraine. “Фонд Future for Ukraine розпочав важливу ініціативу – допомогу дітям, які постраждали під час війни в Україні”, – повідомив Столар. 

Відповідно до інформації “Опендатабот”, засновником та директором БО “БФ “Майбутнє для України” є Ковальова Ганна Сергіївна.

Читайте: Вадим Столар можливо покинув будівельний ринок столиці

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини україни, війна росії проти україни, квартира, бізнес, гроші, банки, вадим столар, майно, декларація, благодійний фонд, медіа, канали, медіаактиви, дубаї

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій