субота, 4 травня 2024 г.

НАБУ розшукує народну депутатку від “Слуги народу” Маргариту Шол

НАБУ розшукує народну депутатку від “Слуги народу” Маргариту Шол

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук народну депутатку Маргариту Шол (фракція “Слуга народу”), яка в своїй декларації за 2020 рік не вказала відомості про оренду квартири на Печерську, вартість якої складає приблизно 5 млн гривень. Якщо провина парламентарки буде доведена, їй загрожує позбавлення волі до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це KВ стало відомо з допису в Telegram-каналі НАБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“НАБУ розшукує народну депутатку України IX скликання.Вона не вказала у декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську в Києві, вартість якої становить близько 5 млн гривень”, – сказано в повідомленні.

Злочин, ймовірно, скоєний Маргарітою Шол, кваліфікується ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України:

“Умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом "Про запобігання корупції", якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, - карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”.

Це далеко не перший випадок, коли НАБУ оголошує підозру народним депутатам за недекларування орендованого житла.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Уродженку Маріуполя Маргариту Шол обрано в 2019 році до Верховної Ради за списком “Слуги народу” (№107). Є членом комітету ВР з питань аграрної та земельної політики, очолює підкомітет з питань базових галузей в АПК. Заступник співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Латвією.

До набуття мандату народного депутата в 2019 році була довіреною особою кандидата в Президенти Володимира Зеленського. Користувач Facebook Володимир Ведмєдєв у закритій групі нагадав про досягнення Маргарити Шол в якості довіреної особи кандидата в Президенти Зеленського: “На початку квітня 2019 року Маргарита Шол не змогла вчасно внести подання на семи членів окружної комісії №58 від кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського для виконання обов'язків у другому турі президентських виборів. Тоді Маріуполь виявився єдиним містом в Україні, де Центральна виборча комісія була змушена додавати відсутніх членів окружкомів за поданням голови ЦВК”.

До того Шол працювала бухгалтеркою в Українському інституті сталевих конструкцій ім. В.М. ШимановськогоЗгідно допису в Facebook юриста Михайла Шнайдера, на момент обрання до ВР Маргарита Шол багато місяців була безробітною.

Через рік після обрання, в жовтні 2021 року Маргарита Шол та її колега по фракції та комітету Тетяна Грищенко (округ №66, Житомирщина, до виборів - хатня робітниця відомого нардепа-регіонала Віталія Журавського) прогуляли на виїзному засіданні фракції "Слуги народу" в Трускавці урядову доповідь по Плану реформ на 2021-2023 роки.

В цей час парламентарки засідали в буфеті, випиваючи вино та заїдаючи його бутербродами з ікрою, про що повідомила на своїй Facebook-сторінці журналістка "Радіо Свобода" Власта Лазур.

Про Тетяну Грищенко (подружку зниклої Маргарити ШоЛ) також відомо, що вона в жовтні 2014 року була членом ОВК від "Партії регіонів", на місцевих виборах 2015 року була секретарем ОВК від "Опозиційного блоку". В першому турі виборів Президента України в 2019 році Грищенко була членом ОВК №66 від кандидата в Президенти, співзасновника на той момент ОПЗЖ Юрія Бойка. В другому турі в складі твєї самої ОВК Грищенко працювала вже від кандидата Володимира Зеленського.

Читайте: Нардеп Аксьонов з російським паспортом написав заяву про складання мандату

Фото: Facebook Яна Доброносова

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини україни, набу, Верховна Рада, слуга народу, розшук, кримінальна справа, маргарита шол, недекларування

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій