четвер, 27 червня 2024 г.

На засіданні Президії Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва презентували програму підтримки промисловців

На засіданні Президії Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва презентували програму підтримки промисловців

12 липня на території Київського пивоварного заводу PJSC Carlsberg Ukraine відбулося засідання Президії Ради директорів підприємств, установ та організацій міста Києва, де обговорили питання організації роботи промислового комплексу столиці в умовах воєнного стану. 

Як повідомляє кореспондент KВ, участь у заході взяли директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков, заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва – начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики КМДА Анатолій Баган та інші. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, в ході засідання Анатолій Баган презентував проєкт міської цільової Програми сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024-2025 роки, що має вирішити основні проблеми, з якими стикаються промисловці наразі. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його даними, на жаль, з початку повномасштабного вторгнення рф, майже половина підприємств у Києві припинила свою роботу. 

“Перш за все, хочу подякувати команді “Карлсберг Груп”, яка, незважаючи на війну з агресором, підтримує Україну та продовжує інвестувати в нашу державу. Хочу зазначити, що проєкт Програми враховує заходи та завдання Стратегії міста Києва до 2025 року та Державної стратегії регіонального розвитку на 2021–2027 роки, пристосований до воєнного стану та спрямований в першу чергу на підтримку виробників. Загальний обсяг фінансування на 2 роки становить 443,4 млн гривень. Основні заходи, які передбачає програма, це надання фінансово-кредитної підтримки суб'єктам малого та середнього підприємництва в місті Києві і фінансової допомоги релокованому бізнесу, розробка концепції індустріального парку, створення та розвиток інтерактивних платформ підтримки експорту та наукових проектів НАН України, реалізація проекту наукового парку “Academ.Сity”. Заплановано також: проведення виставки “Зроблено в Києві”, презентація колективного стенду Made in Kyiv на міжнародних виставках, щорічна актуалізація каталогу “Експортери Києва”, конкурси “Столичний стандарт якості” та “Кращий експортер року”, проведення бізнес-форумів, навчань для підприємців, спільні проєкти із закладами професійної освіти та роботодавцями, інше”, – підкреслив він. 

Також Анатолій Баган розповів, що 23 березня 2023 року Київрада затвердила міську цільову програму “Підтримка киян–захисників та захисниць України” на 2023-2025 роки. Нею передбачено надання комплексної допомоги містянам, які боронять Україну, їхнім сім'ям та родинам загиблих воїнів. 

Департамент є виконавцем одного із заходів цієї програми, а саме – надання грантової допомоги на відкриття власного бізнесу киянам – захисникам та захисницям України. Заплановано, що за 3 роки 2400 захисників і захисниць отримають в середньому по 125 тис. гривень грантів та створять додатково 1,8 тис. робочих місць. Наразі Департамент розробляє Положення по наданню грантів.

Крім офіційної частини, представники КМДА відвідали екскурсію Київським пивоварним заводом та  мали змогу побачити один із найбільших інвестиційних проєктів 2023 року від PJSC Carlsberg Ukraine – нову виробничу лінію. 

Нагадаємо, як раніше повідомляла KВ, столичні сезонні ярмарки підлягають моніторингу, щоби запобігти несанкціонованій торгівлі. Контроль за дотриманням правил продажу ярмаркових товарів здійснюють організатори, місцеві КП, але до них можуть доєднатися і кияни.

Читайте: Борги по кредитах столичним підприємствам можуть бути повернені, рішення за Київрадою, – Костіков

Фото: KВ

КиївВлада

Вікторія Білоус

Теги: новини києва, КМДА, гранти, промисловість, департамент промисловості та розвитку підприємництва кмда, програма розвитку, київський пивоварний завод, анатолій баган, розвиток промисловості

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій