вівторок, 23 квітня 2024 г.

“Ми свого не віддамо”, - столичні підприємці про намагання “Київблагоустрою” демонтувати кіоски на Оболоні

“Ми свого не віддамо”, - столичні підприємці про намагання “Київблагоустрою” демонтувати кіоски на Оболоні

Столична влада не відмовляється від своєї ідеї демонтувати ряд кіосків біля станції метро “Героїв Дніпра”, які начебто заважають “безперешкодному доступу киян до споруд цивільного захисту”. Нещодавно працівники КП “Київблагоустрій” намагалося здійснити такі заходи, але на їх шляху стали власники цих тимчасових споруд (ТС). В результаті конфліктних ситуацій, які виникали під час візитів комунальників, постраждали двоє підприємців: одній жінці стало зле через нервове напруження, ще один чоловік поранив ногу. При цьому, “кіоскери” планують і надалі захищати свій бізнес – вони вже почали оскарження дій міської влади в суді та звернулися до правоохоронних органів.

Як повідомила KВ співголова ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу” Тетяна Петренко, впродовж останніх двох днів в результаті незаконних дій КП “Київблагоустрій” постраждали двоє підприємців.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За словами громадської активістки, починаючи з п'ятниці, 26 серпня, вказане КП намагається демонтувати ряд кіосків, які встановлені біля станції метро “Героїв Дніпра”. Свої дії комунальники пояснюють недавніми скандальними рішеннями столичної влади щодо знесення тимчасових споруд біля станцій метро, які начебто направлені на “забезпечення безперешкодного доступу мешканців Києва до споруд цивільного захисту, які знаходяться поблизу”. Власники ТС не згодні з такими діями, і намагаються перешкоджати демонтажу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Учора, під час спроб працівників “Київблагоустрою” знести один із кіосків, власниці однієї з ТС стало зле – у неї підвищився тиск. Колеги-підприємці викликали “швидку”, і жінку було госпіталізовано з гіпертонічним кризом в передінсультному стані. А вже сьогодні вранці один із підприємців поранив ногу, наступивши на одну із “залізяк”, які під час своєї роботи розкидали комунальники – йому була надана перша медична допомога на місці.

Також учора, 29 серпня, підприємці викликали на місце події Нацполіцію. За інформацією Тетяна Петренко, попередньо слідчо-оперативна група встановила, що працівники КП “Київблагоустрій” не мають права проводити демонтаж – у зв'язку з тим, що влада і комунальники не попередили підприємців про проведення таких заходів, а також через те, що власники кіосків мають діючі довідки про сплату до міського бюджету пайових внесків за розміщення свої споруд

“Ми і надалі будемо відстоювати право власників ТС на здійснення своєї торговельної діяльності. Підприємці вже подали до Нацполіції заяву за фактами перешкоджання їхній діяльності, а також за фактами перевищення службових повноважень тими особами, які приймали рішення щодо демонтажу. Крім того, власники кіосків подали два позови до Окружного адмінсуду Києва щодо визнання незаконними вказаних рішень столичної влади – розгляд цих проваджень розпочнеться вже незабаром. Також найближчими днями підприємці планують звернутися до Господарського суду Києва – стосовно порушень столичною владою і комунальниками умов згаданих договорів про сплату пайових внесків. Крім того, підприємці будуть і надалі захищати своє майно “фізично” – ми свого не віддамо”, – розповіла КВ Тетяна Петренко.

Читайте: “За ЗСУ та проти знищення малого бізнесу”: столичні підприємці організували автопробіг

Як повідомляла KВ, 6 травня 2022 року Рада оборони міста Києва формально доручила міській владі перевірити та в разі необхідності демонтувати об’єкти торгівлі, які встановлені біля станцій метрополітену. Дане рішення пояснювалось тим, що кіоски можуть перешкоджати містянам швидко потрапити у ці захисні споруди у разі загрози бомбардування та/або ракетного обстрілу. 

Читайте: Столична влада вирішила прибрати МАФи від станцій метрополітену, які начебто перешкоджають доступу до укриттів та сховищ

На виконання такого протокольного рішення 8 червня та 29 липня 2022 року комісія з питань розміщення ТС при КМДА прийняла перше рішення про демонтаж (можливе перенесення) кіосків – тоді було визначено перелік із близько сотні споруд, переважно біля входів (виходів) до станцій метрополітену “Політехнічний інститут”, “Героїв Дніпра” та “Дружби народів”

Представники малого бізнесу виступили категорично против таких заходів. “Кіоскери” звинувачували підлеглих міського голови Віталія Кличка у тому, що ті взяли курс на знищення бізнесу дрібних підприємців під приводом начебто загрози ТС для мирного населення. Зокрема, підприємці вказували на те, що рішення щодо демонтажу стосуються тих станцій метрополітену, поблизу яких знаходяться великі торгівельні центри (ТЦ), і деякі з таких центрів належать друзям столичного мера. При цьому, “кіоскери” наголошували, що вказані ТЦ можуть бути більш небезпечними для громадян, ніж невеликі ТС – в разі нанесення по ним ракетних ударів  у цих будівлях під завалами можуть бути поховані сотні чи тисячі людей. 

Читайте: Торгівельні центри або кіоски: з чим столичній владі треба боротися під час війни 

Нагадаємо також, 8 серпня 2022 року працівники КП “Київблагоустрій” намагались демонтувати три тимчасові споруди біля станції метро “Дружби народів” – посилаючись якраз на згадане вище рішення столичної влади. Але виконати таке доручення комунальники не змогли – власники кіосків заблокували ці роботи.

Читайте: “Надія лише на Зеленського”: столичні підприємці виступили проти демонтажу кіосків біля метро “Дружби народів”

Фото надане ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу”

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, демонтаж, маф, Віталій Кличко, володимир зеленський, укриття, кмва, ракетний обстріл, звернення, микола жирнов, тс, мафи, підприємництво, малий бізнес, вулична торгівля, середній бізнес, тимчасові споруди, малий та середній бізнес, цивільна безпека, тетяна петренко, кіоск, акція протесту, київський міський комітету порятунку бізнесу

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій