п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Левченко і Брагінський під “пильним оком” Кличка пиляють мільярдні бюджети, - Тетяна Лупова

Левченко і Брагінський під “пильним оком” Кличка пиляють мільярдні бюджети, - Тетяна Лупова

Голова КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський та голова КП “Київпастранс” Дмитро Левченко під “пильним оком” мера Києва Віталія Кличка та його заступників, на переконання політичного експерту та блогера Тетяни Лупової, обкрадають жителів столиці на транспортних схемах.

Про це KV стало відомо з повідомлення Тетяни Лупової в Фейсбук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Я тут дізналася про чергову схему київської влади: електронний квиток на київський транспорт. Обладнати 1 одиницю міського транспорту електронною системою коштує 650 євро. Але Кличко і його посіпаки витратили від 5 тисяч євро на кожен тролейбус, автобус або трамвай. Тобто ціна завищена більш ніж в 7 разів. Ну і апетити у них, скажу я вам. Мало того, навіть це не працює. Тобто гроші витратили, а що у підсумку?” – написала Тетяна Лупова.

За її даними, електронні системи, встановлені в транспорті Києва, застарілі і не можуть зчитувати банківські картки.

“Оскільки обладнання давно застаріле, воно не вміє зчитувати банківські карти, а приймає тільки карту киянина Kyiv Smart Card і паперові qr-коди. І це при тому, що Україна зараз на 1 місці в світі за безконтактними платежами, за останній рік 14,1 млн українців скористалися системою електронних платежів, тобто кожен третій. Але Кличко, Густелеву і Левченко це не цікаво, у них своє кіно – купити за шалену ціну мотлох і втюхати це киянам”, – наголосила Тетяна Лупова.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Крім того, вона нагадала, що за застарілу систему кияни заплатили 1,5 млрд гривень та продовжують платити кошти на утримання ГІОЦ.

“Вже 3 роки система висить в тестовому режимі і запускається з перебоями. Що таке 3 роки для інформаційних технологій? Вічність. А ще кияни за цей мотлох заплатили 1,5 млрд гривень. Мало того, продовжують і далі платити – 10% від кожного платежу чомусь іде на утримання ГІОЦ, в якому недавно пройшли обшуки, а решта в “Київпастранс”, яким завідує Дмитро Левченко. Тобто киян на схемах на транспорті обкрадає не тільки глава метрополітену Брагінський, а й глава “Київпастрансу” Левченко. Під пильним оком мера і його заступників вони пиляють мільярдні бюджети”, – вважає Тетяна Лупова.

На її думку, корупційні схеми наявні всюди, а апетити столичної влади ростуть.

“Куди не глянь, за що не візьмись – всюди відкат і відмивання грошей киян, що не велодоріжка, так автобуси, що не автобуси, так метрополітен або електронний квиток. А ми тим часом готуємося платити за проїзд в метро скільки там 25? 27? Вони ще не визначилися скільки їм хочеться, але бачимо, багато. Апетити зростають просто катастрофічно”, – резюмувала Тетяна Лупова.

Читайте: Кличко снова закупает польские трамваи вопреки рекомендациям президента, – Шнайдер

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, бюджет, Віталій Кличко, київпастранс, промо, гіоц, дмитро левченко, тетяна лупова

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.