п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

“Конституция Украины является главным арбитром всех наших начинаний”, - Владимир Гройсман

“Конституция Украины является главным арбитром всех наших начинаний”, - Владимир Гройсман

Сегодня, 28 июня, премьер-министр Украины Владимир Гройсман обратился со словами поздравления ко всем украинцам в связи с Днем Конституции Украины. По его словам, сегодня ученые, политики, представители общественного сектора активно участвуют в конституционном процессе, осуществляют наработки относительно совершенствования отдельных положений Основного Закона.

Об этом KV стало известно из текста поздравления Премьер-министра Украины Владимира Гройсмана с Днем Конституции Украины.

“Дорогі українці! Вітаю з Днем Конституції України!

Прийняття 21 рік тому Основного Закону України остаточно утвердило правовий статус нашої незалежності та державний суверенітет, територіальну цілісність і демократичний вектор розвитку всього суспільства. Конституція України 1996 року стала важливим інструментом формування політики забезпечення прав і свобод людини, вона сприяла зміцненню міжнародного авторитету України і заклала алгоритм для розвитку національного законодавства та політико-правової культури на сучасному етапі.

Сьогодні Конституція України гарантує громадянам невід’ємні права і свободи, проголошує людину найвищою соціальною цінністю, а народ – єдиним джерелом влади. Дух нашої Конституції відповідає історичним прагненням українців: бути господарем на рідній землі і будувати європейську успішну державу.

У цей день ми традиційно згадуємо видатних українців, які заклали основи правового мислення та конституційної культури в нашій інтелектуальній традиції: починаючи від київських князів Володимира Великого та Ярослава Мудрого до гетьмана Пилипа Орлика та керманичів Української Народної Республіки.Особливо приємно бачити, що молодші покоління із шкільної парти усвідомлюють, що конституційний процес завжди був і є невід’ємною складовою частиною української культури, історії, політики.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

На наших очах Україна переживає важливі перетворення: запроваджуються галузеві реформи та структурні зміни в національній економіці, в державі та суспільстві відбуваються активні інтеграційні процеси, що наближають нас до співдружності європейських країн. І саме Конституція України є головним арбітром усіх наших починань, що безповоротно утверджують головний політичний вибір – законне та історичне право українців жити в дружньому, успішному, демократичному європейському суспільстві.

Сьогодні науковці, політики, представники громадського сектору беруть активну участь у конституційному процесі, здійснюють напрацювання щодо вдосконалення окремих положень Основного Закону. Однак, імперативна дія Конституції України має відбуватися не лише в політико-правовому полі, а і в етико-моральній площині. Відчуття персональної відповідальності кожного громадянина за долю країни, за процеси в державі і суспільстві та їх відповідність вимогам і положенням Конституції України – це вища форма політичної зрілості будь-якої спільноти. Приємно відзначати, що українці з гідністю складають цей іспит у своїй щоденній праці, відстоюванні прав і свобод у різних секторах суспільного та державного життя.

Нехай віра у власні сили об’єднує нас на шляху утвердження конституційних ідеалів справедливості, рівності та свободи, можливості реалізуватися кожній особистості та нашій славній країні!”

Фото: 5 канал

КиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, поздравление, владимир гройсман, премьер министр, день конституции

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій