четвер, 2 травня 2024 г.

Комісія Київради порекомендувала Кличко звільнити Гінзбург

Комісія Київради порекомендувала Кличко звільнити Гінзбург

У четвер, 28 вересня, тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час воєнного стану провела перевірку, за результатами рішення якої Київському міському голові Віталію Кличку було рекомендовано звільнити директора Департаменту охорони здоров‘я КМДА Валентину Гінзбург (на фото). Також депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів із заявою про перевірку наявності складу кримінального правопорушення у діях відповідних посадових осіб.

Про це, як передає KВ, повідомив депутат Київської міської ради Микола Конопелько.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Сьогодні Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час воєнного стану після проведеної перевірки діяльності Департаменту охорони здоров’я КМДА висловила недовіру Директору Департаменту охорони здоров‘я КМДА – Валентині Гінзбург ", – повідомив Микола Конопелько.

Згідно зі словами Конопелько, Комісія також склала звіт, у якому рекомендувала Віталію Кличку звільнити директорку Департаменту, а також порадила направити дані звіту до правоохоронних органів із заявою про перевірку дій/бездіяльності на предмет наявності складу кримінального правопорушення у діях відповідних посадових осіб.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Даний звіт затверджений і проголосований одноголосно представниками всіх 6-ти фракцій Київради", – наголосив депутат Київради.

Також депутат додав, що відповідний Проєкт рішення було зареєстровано у Київміськраді з детальним описом виявлених фактів правопорушень і буде розглянутий на найближчому пленарному засіданні Київради.

Раніше KВ повідомила, що у столиці суд відсторонив від посад керівника КО “Київмедспецтранс” та його заступника, яких підозрюють у розкраданні близько 13 млн гривень на закупівлях запчастин для “швидких”. Посадовців усунено від виконання обов’язків до жовтня 2023 року. Комунальну організацію (КО) “Київмедспецтранс” очолює Безносюк Віталій Дмитрович. Його безпосередньою начальницею є директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург

Читайте: У справі розкрадання 13 млн гривень на “швидких” суд відсторонив від посад керівників КО “Київмедспецтранс”

KВ писала, що Гінзбург неодноразово потрапляла у скандали. Зокрема, у 2020 році Київський міський голова Віталій Кличко закрив дициплінарне провадження щодо директора Департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації (КМДА) Валентини Гінзбург.

Подробнее: Глава Департамента здравоохранения КГГА Гинзбург попала в очередной скандал с роддомом – депутат Киевсовета

Зазначимо, що 12 травня 2020 року на сайті Київради з'явилася петиція №9679 авторства депутата Київради Олександра Пабата про звільнення директора Департаменту охорони здоров'я Валентини Гінзбург. У петиції стверджується, що дії Валентини Гінзбург, особливо під час пандемії коронавірусу, довели її повну неефективність як керівника департаменту, а також кричущу безвідповідальність та непрофесіоналізм.

12 червня 2020 року Олександр Пабат на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив про зникнення понад 4 тисяч голосів киян, які підписалися на сайті Київради під петицією №9679 про звільнення Валентини Гінзбург.

Читайте: Под петицией об увольнении главы Департамента здравоохранения КГГА Валентины Гинзбург исчезли 4 тысячи голосов, – депутат Киевсовета

У кінці 2022 року стало відомо, що Валентина Гінзбург очолить територіальну спеціалізовану медичну службу цивільної оборони Києва.

Нагадаємо, Валентина Гінзбург очолює Департамент охорони здоров'я КМДА із 23 жовтня 2017 року. Головним відповідальним за медицину та охорону здоров'я в Києві перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Фото: Микола Конопелько, з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, київська міська рада, звільнення, перевірка, валентина гінзбург, київський міський голова, тимчасова контрольна комісія київради з питань перевірки видатків бюджету міста києва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.